fbpx
Skip to main content

Bofællesskab og nye boformer - ideer, projekt og finansiering

Program

09.00 Registrering og morgenmad
09.30 Velkomst
09.35

Kommunens politik over for bofællesskaber
Flere og flere menneske, både unge, ældre og familier vil gerne bo i bofællesskab og dertil kommer, at bofællesskaber spiller en vigtig social rolle idet de forebygger ensomhed og giver folk øget livskvalitet. Når etableringen af bofællesskaber lykkes, er det ofte resultatet af et stærkt samarbejde mellem kommune, lokale borgere, bygherre/investor og kollektive byggegrupper. Hvad kan en kommune gøre for at fremme etablering af bofællesskaber? Lokalplaner, adgang til velegnede grunde og ejendomme, støtte til alment boligbyggeri og kollektiver på andelsbasis.

Henrik Seiding , Direktør, Aarhus Kommune

10.00

Etablering af et bofællesskab step by step
Hvordan starter man et bofællesskab? Hvordan "matcher man" beboerne? Og hvordan kan man i løbet af kort tid som stor samlet gruppe samskabe og blive enige om en fælles vision for et nyt bofællesskab? Vejen fra visionen til konkrete tegninger og byggeri? Valg og udvikling de rigtige lokaler? Hvilken indflydelse kan bofællesskaber have på at udvikle vores byer og lokalsamfund?

Birger Lilja Kristoffersen , Arkitekt, Bofællesskab.dk

Louisa Bisgaard , Bofællesskab.dk

10.25

Bofællesskaber og seniorbofællesskaber på almenbasis
Almene boligselskaber er med som igangsætter eller partner til at oprette både bofællesskaber og seniorbofællesskaber. Hvilke roller kan almene boligselskaber spille ve oprettelse af bofællesskaber? Hvordan samarbejder man med fremtidige beboere og evt. private udviklere. Himmerland Boligforening og Realdania er i partnerskab gået i gang med at udvikle modeller for seniorbofællesskaber, som også økonomisk svagere ældre har råd til. Fyrkildevej i det østlige Aalborg er udvalgt som det sted, hvor samarbejdet skal vise nye tilgange til seniorbofællesskab.

Ole Nielsen , Direktør, Himmerland Boligforening

10.50 Kaffepause
11.20

Seniorbofællesskab bygget af moduler
Tetris har i samarbejde med Sangberg og Flex Modul udarbejdet et bæredygtigt boligfællesskabskoncept for seniorer bygget af moduler. Til grund for konceptet ligger et omfattende researcharbejde om befolkningsudvikling og økonomi, samt folks værdier og ønsker til den tredje alder, flyttemønstre og adfærdspsykologi. Undersøgelsen blev udført i samarbejde med bl.a. Københavns Universitet. Hvordan fungerer konceptet og hvilke fordele er der ved modulbyggeri?

Martin Wagner , Tetris

11.45

Nyskabende seniorbofællesskab i Ringkøbing
Der er en stor efterspørgsel efter at bo i seniorbofællesskaber. Undersøgelser fra VIVE, Det Nationale Forskningscenter for Viden og Velfærd, viser, at 80.000 overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste 5 år. I Ringkøbing udvikler Realdania By & Byg derfor et seniorbofællesskab, som skal blive et eksempelbyggeri for udviklingen af seniorbofællesskaber landet over. Arkitekt bag projektet er AART architects, der har genbesøgt bofællesskabet som koncept, gentænkt det og tilpasset det livet som aktiv senior.

Anders Tyrrestrup , Partner, CIO, Arkitekt MAA, AART architects

12.10

Byggefællesskaber
Byggefællesskaber, dvs. boligprojekter drevet af en beboergruppe i hele realiseringsperioden, er begyndt at vinde indpas i Danmark. Flere projekter er blevet gennemført, heriblandt Andelssamfundet i Hjortshøj, Byfællesskabet Thomas B. Thrige i Odense, 8 byggefællesskabsprojekter i Trekroner. Et andet byggefællesskabsprojekt er under udvikling i Køge og et andet igen udvikles som led i byudviklingsprojektet Nærheden i Høje Taastrup. Hvilke fordele er der ved byggefællesskaber? Organisering og finansiering af et byggefællesskab.

Tove Skrumsager Frederiksen , Projektdirektør, Køge Kyst P/S

12.35 Spørgsmål og afslutning
12.40 Frokost

Begivenhedsoversigt

Startdato 23-10-2019 09:00
Slutdato 23-10-2019 12:40
Kapacitet Ubegrænset
Tilmeldt 0
Pris Pris: 2.965 kr. ekskl. moms
Det foregår Marselis Hotel Aarhus
Kategorier Konference
Der kan ikke længere tilmeldes til denne begivenhed