fbpx

Borgerdrevne energifællesskaber

Et energifællesskab kan bestå af borgere, mindre virksomheder og/eller kommunale institutioner organiseret som en forening eller andelsvirksomhed (amba). De deltagende medlemmer skal være beliggende i ‘nærheden’ af hinanden. 

Energifællesskabets har til formål at producere, lagre og forbruge el og konvertere el til varme og/eller give mulighed for at lade strøm til el‐baseret transport, hvilket i forhold til den danske energi‐ og klimapolitik alene giver mening, hvis der også er tale om produktion af vedvarende energi i et VE‐fællesskab. 

Energiselskabet skal være drevet på ikke‐kommercielle vilkår, men gerne med henblik på egne besparelser, sociale og/eller andre fordele for lokalsamfundet. 

I dette ”Fredage med Fællesskab” arrangement ser vi på, hvordan en handlingsplan vil kunne hjælpe et bofællesskab, en kommune eller en udvikler til at få gennemført etablering af et anlæg til både egenproduktion af vedvarende energi og til lokal fællesvarme. Formålet er, at der samlet set opnås størst mulig uafhængighed af de ’store kollektive’ forsyninger til fordel for både de kollektive forsyninger og for lokalsamfundet. 

Ulrik Jørgensen, PhD, civilingeniør, vil være ekspert og tovholder sammen med Camilla Nielsen-Englyst fra Bofællesskab.dk og Landsforeningen for Økosamfund. Som altid vil der være mulighed for spørgsmål og svar, debat og networking.

Arrangementsoversigt

Start dato 25-11-2022 16:00
Slut dato 25-11-2022 18:00
Maks pladser
Tilmeldt 18
Sidste frist 25-11-2022 13:30
Pris Gratis
Det foregår her ZOOM online
Kategorier FREDAGE MED FÆLLESSKAB
Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement
Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.