Hej ,
Byggeri var i rampelyset på FN's klimakonference, COP26, i oktober og en ny rapport fra FN's miljøprogram, Global Alliance for Buildings and Construction, viser, at bygge- og anlægssektoren er ansvarlig for hele 38 % af den globale CO2-udledning.
Men navnlig viser rapporten, at nybyggeri har sin betydelige del af udledningen gennem produktion og levering af byggematerialer samt selve byggeprocessen. Ikke mindre end 10 % af den globale CO2-udledning ligger her.
Så det er ikke så underligt, at vi her, der og alle vegne hører, læser og oplever, hvordan byggeri kan bidrage på en anden positiv måde. Det kan være grønne forsyningsløsninger, det kan være selve byggeriet, hvor bæredygtighed er tænkt ind. Hvis du har lyst til at se, hvordan det kan tage sig ud, når bæredygtighed ikke blot er tænkt ind, men udgør hele grundlaget for tilblivelsen af et bofællesskab, så synes vi, du skal se denne video om Bofællesskabet Kløverbakken i Odder.
Det er også bedre for vores klodes ressourcer, når mennesker bosætter sig på mindre plads, hvor der derfor er mindre, der skal opvarmes, afkøles og oplyses. Det kalder man "compact living" og sådan er mange bofællesskaber tænkt i årtier i Danmark. Det er et emne, vi berører her i nyhedsbrevet i vores artikel om Dansk Arkitektur Centers udstilling "Bo Bedre Bæredygtigt". Og det er i øvrigt en udstilling, du og en ledsager kan komme ind at se med 20 % rabat, fordi du læser Bofællesskab.dks nyhedsbrev.
Denne gang kan du også læse om, hvordan Bofællesskab.dk bidrager til, at det i fremtiden bliver nemmere at oprette bofællesskaber. Der er i hvert fald lagt i kakkelovnen til en række lovforslag, der forbedrer mulighederne for etablering af bo- og byggefællesskaber. Og lige præcis et eksempel på byggefællesskab kan du se i artiklen om Fællesbyg Køge Kyst.
Vi ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår og byder velkommen til årets sidste nyhedsbrev fra Bofællesskab.dk!