fbpx
Skip to main content

Vejgård Bymidte

Oplysninger om bofællesskabet

 • Struktur

  Antal bo-enheder 39
  Bofællesskab Aldersblandet
  Ejerform Blanding af ejer-/leje- /andelsboliger
  Anden ejerform Ejer- og lejeboliger
  Etableret år 1983

Beskrivelse

Historie

å et areal på størrelse med tre parcelhusgrunde blev der i 1982/1983 bygget 39 boliger, hvoraf hovedparten er rækkehuse, mens nogle få er ejerlejligheder.

 

Bymidten er ikke et bofællesskab i traditionel forstand, men der er dog en række forhold, som peger i den retning. Der er f.eks. et fælleshus, hvor der holdes fællesspisning, fællesarrangementer, general­forsamlinger osv.

 

Ejerlauget har en bestyrelse, som tager sig af den daglige drift på baggrund af generalforsamlingens beslutninger. Større arbejdsopgaver klares i fællesskab igennem et par årlige arbejdsdage. Desuden tildeles alle beboere en fast arbejdsopgave af bestyrelsen. De fleste af disse opgaver er organiseret i et udvalg: Et festudvalg, et grønt udvalg og et værkstedsudvalg.

 

Da Vejgård Bymidte blev bygget i starten af 1980’erne, strømmede det til med folk, som ville se, hvordan det var lykkedes at bygge en gammel fabrik om til en række spændende boliger. Det myldrede med arkitekter, fotografer og almindeligt nysgerrige fra hele landet.

I 1984 blev bebyggelsen præmieret som ”Godt og smukt byggeri” af Aalborg Kommune, og i mange år var en rundvisning i Bymidten fast punkt på programmet, når kommunen skulle vises frem.

Nøgleordene i bebyggelsen er "mangfoldighed" og "fælles præg". Mangfoldigheden er ikke svær at få øje på. Det fælles præg kommer bl.a. fra et gennemgående valg af materialer og farveskala, men også udformningen af en række detaljer er med til at knytte bebyggelsen sammen.

Det er vigtigt for Bymidten at bevare både mangfoldigheden og det fælles præg. Derfor er der lavet en særlig lokalplan kun vores bebyggelse. Planen skal bl.a. sikre, at bebyggelsens oprindelige helhedspræg med hensyn til materialer og farver bevares.

 

Vejgård Bymidte har samlet en række gode råd og retningslinjer for vedligeholdelse af vores bebyggelse i en pjece – "Pas godt på Bymidten" – som alle beboere i Bymidten får tildelt ved indflytning.

Information

 • Type: Bofællesskab

Adresseoplysninger

Vejgård Bymidte 33
9000 Aalborg

Kontaktoplysninger

 • Kontaktperson: Bestyrelsen
 • E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Telefon: 29298691

Links

vejgaardbymidte.memberlink.dk/