fbpx

Den Grønne Startpakke

Foto: Sættedammen

Bæredygtighed, økolog og alt det grønne er hensyn, de fleste bofællesskaber naturligt tænker ind, når de skal etablere deres boliger og levevis som fællesskab. I Vidensbanken har vi delt det op nogenlunde i de samme områder, som selve startpakken.

Byggeri - Byggematerialer, konstruktion, arkitektur og placering i landskabet er essentielt for graden af bæredygtighed i byggeriet.

El, vand og varme – Valg af løsninger til opvarmning af rum og vand er sammen med forsyningen af elektricitet noget af det vigtigste for graden af bæredygtighed i fællesskabets energiforsyning.

Deleøkonomi og genbrug - Bevidsthed om, hvilke ting man anskaffer sig, og hvordan man skiller sig af med dem igen, bidrager til bæredygtigheden. Også her giver et fællesskab større muligheder i form af storindkøb, deleordninger, mere ambitiøs affaldssortering, genbrug og upcycling.

Landskabsdesign - Biodiversitet og regnvandshåndtering er to grønne hensyn, som kan tænkes ind i planlægningen af udearealerne.

Fødevareproduktion i fællesskabet - Har man mulighed for at dyrke grøntsager og holde fx høns, kan man bidrage til øget bæredygtighed ved at dyrke og fodre økologisk og ved at undgå den emballage og transport, som følger med indkøb af fødevarer udefra.

Det grønne felt er bredt. Ikke kun byggeriet men også energiforsyningen, affaldssorteringen, byttebiksen og de grønne fællesområder bidrager til en bæredygtig profil.

Du er inviteret til at bidrage med din viden og din erfaring med hele den grønne dagsorden. Udfyld formularerne som du se til højre i skærmen. Så er du med til at gøre Vidensbanken mere komplet og værdifuld.

Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.