fbpx
Skip to main content

Bo Bedre Bæredygtigt

En udstilling på Dansk Arkitektur Center om den bæredygtige bolig. Og du kan opleve den med rabat.

Af Laura Munkø, kommunikationsmedarbejder i Bofællesskab.dk - Foto: Christian Hoyer

Hvad er den gode bolig? Kan en familie på fire bo på 37m2? Hvordan bor vi bæredygtigt? Og det kan overhovedet lade sig gøre at indrette sig bæredygtigt uden at gå på for store kompromiser med livskvalitet og komfort? Kan arkitekturen give fællesskaber et skub - og i så fald hvordan?

Det er nogle af de spørgsmål, som Dansk Arkitektur Center i København stiller i en ny udstilling [link: https://dac.dk/udstillinger/#] af og om Tegnestuen Vandkunsten, som rigtigt mange bofællesskabsbeboere kender: Trudeslund i Birkerød, Skråningen i Lejre, Jystrup Savværk på Midtsjælland og Fællesbyg Køge Kyst er nogle af de bofællesskaber, som Vandkunsten har tegnet. Sidstnævnte sætter vi spot på andet sted her i nyhedsbrevet.

For at bo mere bæredygtigt end vi som mennesker har været vant til i årtier, skal vanetænkningen udfordres. Bæredygtighed og klimabevidsthed er ikke blot en forbigående trend - det er på dagsordenen overalt af en årsag. Bedre og mere bæredygtig arkitektur er en af nøglerne til at skabe en fremtid, der er mere nænsom ved miljø og klima.

Fællesskaber giver god livskvalitet

Bo Bedre Bæredygtigt inviterer besøgende til at opleve en af landets fremtrædende tegnestuers visioner på egen krop; Her kan du se et bofællesskab i størrelsesforholdet 1:1 og opleve en familiebolig i utraditionelle dimensioner. For mange lyder det ikke realistisk, at en familie kan have et hjem på kun 37 kvadratmeter, men udstillingen viser, hvordan det kan lade sig gøre at nedskalere rammerne og fortsat være en familiebolig. Og hvordan livskvalitet næres ved etablering og vedligholdelse af fællesskaber.

Rabatkode til modtagere af Bofællesskab.dks nyhedsbrev

Under udstillingen Bo Bedre Bæredygtigt, som løber frem til 18. april 2022, kan du spare 20 % på den aktuelle billetpris. Den reducerede pris gælder for dig og en ledsager.

Rabatten opnås kun ved køb af entre ved henvendelse i Dansk Arkitektur Centers reception/Welcome. Fremvis dette nyhedsbrev og koden BOFDACBBB før køb af entrebillet.

Hold dig orienteret på dac.dk om lukkedage, covid-restriktioner m.m.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.