fbpx

Den Kommunale Startpakke

Foto: Stockfoto

Startpakken til dette område omhandler følgende emner og det inden for disse emner, du kan bidrage med din erfaring og din viden.

Udfyld formularerne her til højre, der blandt andet omhandler følgende emner:

Indgang og kontakt til kommunen - Kommunen er en vigtig medspiller i etableringen af et bofællesskab. Det er derfor vigtigt at få en relation til kommunens administration.

Politikerne og den lokale opbakning - Det er også vigtigt at have opbakning fra dem, der bestemmer i kommunen

Planer for byggeri - Den kommunale arealregulering sætter ret præcise rammer for hvor og hvor meget, der kan bygges på de enkelte arealer.

Valg af eksisterende bebyggelse eller ny grund - Kommunen er også en vigtig kilde, når man skal finde en konkret lokalitet for bofællesskabet.

Forsyningsanlæg - Når man har fundet en egnet byggegrund til bofællesskabet, kan der være eksisterende kommunal planlægning og andre forpligtelser omkring forsyningsanlæg (el, vand, varme og spildevand), som man skal forholde sig til, indordne sig under eller udfordre.

Myndighedsbehandling af projektet - Når projektet til bofællesskabet foreligger, skal der foregå en myndighedsbehandling, før byggeriet kan finde sted.

Kommunal involvering i økonomien - Kommunerne har visse muligheder for at støtte projekter økonomisk - fx hvis der er tale om alment byggeri, eller kommunen giver garanti for et andelsboligforenings-lån.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.