fbpx

Karen Lumholt

Beskrivelse

Når grupper danner fællesskaber, har de ofte brug for som en del af inspirationsfasen at sætte deres nye fællesskab ind i en større kontekst: Hvorfor gør vi det her? Hvilken global trend er vi en del af?
Fællesskaber er ikke bare nice to have, de er need to have. Det er veldokumenteret, at det er i relationer, nærsamfund og fællesskaber, mennesker finder mest trivsel. Frihed og (for)bundethed er ikke modsætninger, de kan være - og er ofte - hinandens forudsætninger.
I hele verden er der lige nu gang i en modtrend til individualisering og urbanisering, som er hovedtrenden. Denne modbevægelse handler om bæredygtighed og om less is more, men også om menneskelig trivsel og social integration. Bevægelsen får yngre mennesker til at vende næsen mod landdistrikterne for at få plads til at virkeliggøre deres drømme.
I hele Danmark er foreningslivet, kommuner, små selvstændige og ngo’er – sammen og hver for sig – i færd med at genopfinde fællesskaberne - i boligområderne, i nærsamfundet og i civilsamfundet: spisefællesskaber, levefællesskaber og bofællesskaber, handlefællesskaber, indkøbsfællesskaber, delefællesskaber, produktionsfællesskaber og forskellige former for fælleseje.
Alle disse spirende fællesskaber og hvorfor de opstår lige nu, har Karen Lumholt undersøgt, beskrevet og holdt foredrag om siden 2015. Hun har også skrevet et par bøger om det.

Bestil et foredrag, der passer til jeres specielle ønsker og behov.

CV

Karen Lumholt er tidl. journalist i DR og tidl. direktør for Tænketanken Cura. Hun rådgiver om nye fællesskaber, relationel velfærd og familiepolitik. Kunderne er kommuner, institutioner, ngo’er, interessegrupper, frivilligområdet og foreningslivet mm. Karen er forfatter og medforfatter til otte bøger om samfund og fællesskaber, bl.a. Historier der flytter mennesker, Det personlige samfund, Det relationelle menneske og Fremtidens fællesskaber (1 og 2). Karen er redaktør på Selskabet for Fremtidsforsknings tidsskrift Futuriblerne, se www.karenlumholt.dk og leverer analyser af samtiden til Samfundsanalyse.dk Hun er desuden partner i rådgivningsvirksomheden Lumholt & Stahlschmidt og en meget brugt foredragsholder, ordstyrer og mediekommentator.

Adresse

  Carl Jacobsensvej 16 opg. 6, 4. sal
  2500 Valby

Kontakt

 • Telefon: 40 14 49 80
 • E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Web: www.karenlumholt.dk
 • LinkedIn: linkedin.com/in/karenlumholt
 • Facebook: facebook.com/karen.lumholt
Karen Lumholt
 • Fagområde(r): Samfundsanalyse, Fremtidsforskning, Foredrag, Rådgivning og undervisning, Familiepolitisk Netværk, NyTillid
 • Tilbyder: Foredrag, Rådgivning
 • Timepris: Ring for pris
 • Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.