fbpx

Syv sammenhængende grunde i Sverige

Syv sammenhængende grunde i Sverige - 3-i-eYt_hus_bae374d58b214b628e04031db7e044e2
Syv sammenhængende grunde i Sverige - Baek_ved_projektet_naer_HoYrby_80e60419e4f412a3281418bb0a0bc06b
Syv sammenhængende grunde i Sverige - Skovlandskab_-_projektet_ved_HoYrby_abeded2cab707624765d7f6aa2241935
Syv sammenhængende grunde i Sverige - Landskab_ved_Gammalstorp_db1d2b0ad11a6c2a0af89b9cc7449c01
Syv sammenhængende grunde i Sverige - Vastu-hus_ca._100_m2._3f4dc040811919aa1ecb3f0f0d6bdc89
Syv sammenhængende grunde i Sverige - Korselsvejledning_Kastrup-Gammalstorp_193b102149c4d036077220e4ca637adb
Syv sammenhængende grunde i Sverige - 7_grunde_0fdc1daa67330e012e9a5a2bb1370a7a

Oplysninger om bofællesskabet

  • Økonomi

    Kontantpris 645000

Beskrivelse

For dyrt at bo i København? Bo smukt og billigt i Skåne!

Køb 7 store ’sammenhængende’ skov-grunde - hver mellem 1200 og 2.000 m2, dvs. i alt 10.200 m2 – og lav din egen Øko-Landsby. Samlet pris 645.000 kr. (DKK) – væsentlig mindre end for én kolonihavegrund i Hvidovre!

Vores område er en del af ’Gammalstorp Fritidsby’ - hvor det også er tilladt at bo hele året.

Det ligger i smuk natur, dyb stilhed, og ren luft - langt fra virus, støj og forurening. Helt uforstyrret i et stort skovområde – en del af et meget stort naturområde, som strækker sig fra Østersøen til Hallandsåsen og Kullen nord for Helsingborg. Men samtidig er det kun få km. øst for Hörby, en hyggelig by med alle ’faciliteter’ – også en dansk Netto. Kun ca. 1 times kørsel fra København (Amager); mindre til Lund og Malmø. Se kørselsvejledning.

Du kan have dit eget ’grønne paradis’ – uden at du behøver at rejse langt væk!

Prisen er inkl. udstykning og købsomkostninger. Betalingen kan evt. være med en udbetaling på 150.000 DKK, når der indgås købsaftale, og resten når udstykningsprocessen er færdig. Det vil være muligt at begynde at bygge hus få måneder efter at aftalen er indgået.
På hver grund må der bygges et hus på max. 100 m2, med mulighed for udnyttet tagetage - se skitse-tegning. Desuden 3 mindre bygninger på hhv. 40, 24 og 15 m2. Dvs. 7 grunde kan være nok til en mindre 'landsby' med 20-25 personer.

Se kortet med de 7 grunde tegnet ind. De er opmålte, og der er el og vand til hver grund. Det er også muligt at købe flere eller færre grunde. Vi har selv 14 grunde (samt 4, der er solgt). Men i alt er der mulighed for at købe ca. 35 grunde i området. Så det er muligt at skabe en ret stor dansk eller dansk-svensk Øko-landsby, med op til ca. 100 mennesker, hvis der er interesse for det.

Det kan tilføjes, at i Sverige kan alle udlændinge købe fast ejendom – grunde og huse – uden at søge om tilladelse. Så det kunne også blive en international Øko-landsby, med deltagere fra andre lande - f.eks. Norge og Tyskland.

Hertil kommer, at hver grund/hus ville kunne ejes af flere personer, hvis man bruger det som fritidsbolig. Dvs. de kunne anvendes som en form for ’time-share’. Det ville også være muligt at udleje sit hus, når man ikke selv bruger det. På denne måde kunne der være langt flere deltagere i projektet.

Som nævnt er det tilladt at bo i området både helårs og fritids. Måske har nogen brug for at bo billigt – bl.a. efter den nuværende ’Corona-krise’? Det ville så være muligt at bo ’helårs’ i dette område; men alligevel i overkommelig afstand fra f.eks. København. Omvendt kan man, som nogen allerede gør, have lejlighed i København, og samtidig have en billig fritidsbolig i f.eks. vores område – hvor man så kan komme meget ofte.

Vi kan også hjælpe med billige huse fra en lokal træhus-fabrik - meget velegnede for ’gør-det-selv byg’. Det kan være et hus op til 100 m2, men også mindre huse/bygninger på f.eks. 40, 50, 60 eller 70 m2. En interessant mulighed er et ’3-i-ét’ hus: 3 små huse på hver 25 m2 - sammenbyggede via en veranda, så de er godkendt som ét hus (se billede).

Hvert af disse små huse kan leveres som ’råhus’ for ca. 100.000 DKK – inkl. transport, fundament og opsætning. De kan være med lidt forhøjet ydervæg, så der er god soveplads (hems) m.m. på ’1. sal’.

Husene kan også være helårsisolerede. Da der kan bygges en eller to yderligere bygninger på hver grund, vil det være meget velegnet til mindst 3 personer. En anslået totalpris for ét færdigt mini-hus på 25 m2 kunne være 2-300.000 DKK, afhængigt af hvor meget man selv kan hjælpe med byggeriet. Og som nævnt ovenfor: billigere, hvis flere ejer en grund i fællesskab.

Der vil være en tilslutningsafgift for hhv. el og vand på ca. 10.000 DKK (området har egen vandforsyning). Man skal desuden regne med en årsafgift på ca. 2000 DKK til den lokale ’grundejerforening’.

Mht. afløb er der mulighed for en billig spildevands-løsning med en tank (anslået max. ca. 20.000 DKK). Men vi kender desuden et dansk firma, som tilbyder en naturlig spildevandsløsning – en form for pilerensning – som tidligere er godkendt af miljømyndighederne i Hörby. Vi har nu kontakt med kommunen om en ny forbedret, og endda billigere, udgave af dette anlæg – som sidste år blev godkendt et andet sted i kommunen. Det vil formentlig ikke blive meget dyrere end den nævnte ’tank-løsning’.

Vi kender også danske byggefirmaer, som tilbyder billige træhuse fra de Baltiske lande – færdigbyggede eller som selv- eller medbyg. Endelig kan man selvfølgelig selv købe eller bygge sit hus - eller få andre til det.

Generelt hjælper jeg selv gerne med projektet. Kan bl.a. hjælpe til, at husene og projektet bliver så økologisk og bæredygtigt som muligt – med naturlige materialer, isolering, varme og spildevand. Jeg har selv bygget flere huse, og har ret meget viden og erfaring mht. ’økologisk byggeri’. Jeg kender også andre, som kan hjælpe med at bygge husene færdig. Vi har desuden god kontakt med bygningsmyndighederne i Hörby Kommune.Det ville være muligt at bygge efter principperne i ’Vedisk arkitektur’- byggeri i harmoni med naturens love; bl.a. med indgangen mod øst.

Dette er i den senere tid er blevet ret udbredt i bl.a. USA. Traditionelt antages det at fremme beboernes sundhed, spirituelle udvikling og succes i livet. Dette bekræftes af nyere forskning – og af folk, der bor i sådanne huse.

Men projektet åbent for alle interesserede, og der er ingen betingelser mht. folk, som vil købe grund, eller hvordan de vil bygge. Dog vil vi selvfølgelig anbefale, at det bliver ’økologisk byggeri’.

Det kan tilføjes, at det er ikke afgørende, om der bliver noget overskud til os, som ejer grundene. Det vigtigste er, at det bliver et spændende projekt!

Information

  • Annoncetype: Til salg
  • Kontantpris: 645000
  • Grundareal: 10200

Adresseoplysninger

Hörby kommun, Sverige
242 01 Hörby

Kontaktoplysninger

  • Svend Jensen
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 21462721
Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.