fbpx

Fællesspisning - organisering

At spise og lave mad sammen er kernen i mange fællesskaber og noget, mange har holdninger til og behov omkring. Der findes heldigvis en del erfaringer at trække på, når man skal skabe sin fællesspisnings-ordning.

Bondebjerget

Indsendt af: Rudy Madsen
E-mail: rudy@bondebjerget.dk
Bondebjerget har 4 bo-grupper, som hver har deres fælleshus med forskellige fællesspisningsordninger. De ligner dog hinanden meget. De 4 ordninger har udviklet sig over de år, Bondebjerget har eksisteret. Der blev i 2016 lavet en undersøgelse af nogle studerende fra SDU, hvor resultatet kan læses i vedhæftede rapport.

Hvor mange dage om ugen har I i gennemsnit fællesspisning? Vælg antal dage: 1-2 dage

Er det obligatorisk for beboere at bidrage til fællesspisningsordningen i form af madlavning, indkøb o. lign?: Nej

Baserer jeres fællesspisningsordning sig på aktiv tilmelding eller aktiv framelding?: Aktiv framelding

Er fællesspisningsordningen nævnt i jeres forenings vedtægter?: Nej

2023-04-10 06:13:28

Skråningen 1

Indsendt af: Mette Solveig Aksglæde
E-mail: msaksglaede@gmail.com
Vi spiser sammen 4 dage om ugen, mandag-torsdag. Vi har en økologisk og vegetarisk ordning. Der tilbederes derfor hverken fisk eller kød. Vi har 8 madhold med 8-10 personer på hver. Et madhold laver mad to dage i træk ca. hver 4 uge. Hvert madhold har 2 chefkokke, som står for at lave menuerne, og i større eller mindre grad (afviger fra hold til hold) står for at organiserermadholdet.

Hvor mange dage om ugen har I i gennemsnit fællesspisning? Vælg antal dage: 3-4 dage

Er det obligatorisk for beboere at bidrage til fællesspisningsordningen i form af madlavning, indkøb o. lign?: JA

Baserer jeres fællesspisningsordning sig på aktiv tilmelding eller aktiv framelding?: Aktiv framelding

Er fællesspisningsordningen nævnt i jeres forenings vedtægter?: JA

2023-01-13 14:08:18

Bondebjerget

Indsendt af: Rudy Madsen
E-mail: rudy@bondebjerget.dk
I forbindelse med en debat om forhøjelse af madpriser til fællesspisningen i gruppe 4, lavede jeg en beregningsmodel, som tager højde for forskellene for voksne, pubber og børn. Der er mulighed for at sætte visse parametre, såsom gns. antal spisedage pr. md.., fast prisstigning pr. spisedag. Skemaet beregner en solidarisk stigning pr. voksen.
2022-12-12 08:05:59
At spise og lave mad sammen er kernen i mange fællesskaber og noget, mange har holdninger til og behov omkring. Der findes heldigvis en del erfaringer at trække på, når man skal skabe sin fællesspisningsordning. Fællesspisningsordningen kan være orgaiseret meget forskelligt i bofællesskaberne. Her kan du tilføje data i form af erfaringer og/eller modeller.

Fællesspisning – organisering

Bor du ikke i et bofællesskab, kan dette udelades.
Din e-mailadresse bliver ikke videregivet til andre
Eksempel: I Munksøgård Ungdom baserer fællesspisningensordningen sig på aktiv framelding. Det betyder, at alle i udgangspunktet er meldt til fællesspisningen, med mindre de aktivt framelder sig.
Hvis ja, må du meget gerne uploade jeres forenings vedtægter til inspiration for andre
Beskriv jeres fællesspisningsordning ovenfor. Hvordan fungerer den i praksis? Er der mange, der spiser med? Er ordningen obligatorisk eller frivillig? Er børnene med på madhold? Har I afprøvet mange forskellige systemer, før I ‘landede’ på jeres system?
Drag and drop files here or Browse
Upload gerne dokumenter vedr. jeres fællesspisningsordning, f.eks. det skema/system, som I bruger til tilmelding/framelding til fællesspisningen, oversigter, retningslinjer mm. Du kan uploade dokumentation i form af en PDF fil, et Excel ark, et billede eller lignende, der understøtter dit bidrag.