fbpx

Startpakke til nye bofællesskaber


Udgivet Tirsdag, 11 december 2018
Startpakke til nye bofællesskaber

Lige siden dannelsen af vores forening Bofællesskab.dk sidste vinter, har vi set et stort behov for en startpakke til nye bofællesskaber. Mange bofællesskabsgrupper starter på baggrund af de erfaringer og den viden, de enkelte gruppemedlemmer har og det er selvfølgelig godt. Men det kan blive endnu bedre.

Igennem de seneste 30-40 år har mange bofællesskaber set dagens lys og de allerførste skulle opfinde metoder og værktøjer, som ingen havde arbejdet med før. De var pionere på alle områder. Nogle havde selvfølgelig dannet kollektiver og gjort sig nogle erfaringer derfra, men mange af metoderne og værktøjerne var ikke designet til bofællesskaber.

I Bofællesskab.dk nedsatte vi allerede på den stiftende generalforsamling en arbejdsgruppe, der skulle gennemtænke, hvordan en startpakke til nyslåede bofællesskabsgrupper skulle se ud. Samtidig arbejdede andre to andre organisationer med en startpakke, nemlig LØS (Landsforeningen af Økosamfund) og MiMundo (Læringslandsby i Økosamfundet Hallingelille). Da alle tre organisationer arbejdede på samme eller lignende projekt, gav det god mening at etablere et samarbejde om at udarbejde den samme startpakke, som tilgodeser alle tre organisationers medlemmer og brugere.

Det første møde i det fælles samarbejdsprojekt er afholdt og der var god stemning og konsensus om at arbejde videre med opstartspakken. Det næste møde afholdes engang i januar 2019.

Indtil da skal vi arbejde med at afsøge i vores respektive fællesskaber, hvad vi hver især har gjort os af erfaringer, som kan komme andre til gode, og hvad vi gerne ville have vidst/have haft hjælp til under opstarten. Dertil har vi brug for din hjælp. Vi vil blive meget glade for at få input til det. Giv os en mail med dine erfaringer og refleksioner fra dengang du var med til at starte et bofællesskab.

På forhånd mange tak for dit input.

Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.