fbpx
Skip to main content

Fra hotel til Seniorbofællesskab

De smukke bygninger fra det tidligere hotel danner rammerne for det nye seniorbofællesskab

Af Rudy Madsen, administrator hos Bofællesskab.dk

I hjertet af Møn, med en betagende udsigt over Stege Bugt, har ejerne bag Hotel Residens Møen besluttet at omfavne en ny æra. Fra foråret 2024 vil dette ikoniske hotel omdanne sig til et unikt seniorbofællesskab, der kombinerer komfort, fællesskab og enestående omgivelser. Med ombygningen af hotellet til moderne lejligheder, vil Bofællesskabet Residens Møen tilbyde 29 varierede boliger til dem, der ønsker et aktivt og socialt liv i deres tredje alder.

Bofællesskabet Residens Møen Åbner Dørene for Et Aktivt Liv

Centrum for fællesskabet vil være restauranten og køkkenfaciliteterne, der skal fungere som et naturligt samlingspunkt. Her vil en bred vifte af aktiviteter finde sted, herunder ugentlige fællesspisninger og kortspilsaftener. Kælderen bliver omdannet til praktiske områder som værksteder, opbevaringsrum, vaskefaciliteter og en gæstelejlighed ved siden af fællesområdet, der kan bookes, når venner og familie besøger.

"Vi ønsker at skabe et sted, der syder af aktiviteter - et sted, hvor mennesker kommer hinanden ved og bliver suget ind i fællesskabet. Det skal være en modpol til ensomheden, der kan virke truende for mange, når de nærmer sig den tredje alder," siger Brit Petersen, den ene af ejerne af Residens Møen.

Denne idé om et bofællesskab for dem over halvtreds, der søger et sundt, aktivt og socialt fællesskab, har været undervejs i lang tid. "Tankerne om, hvad der virkelig betyder noget, begynder at dæmre, når vi bliver ældre. Sociale fællesskaber, gode venskaber og en aktiv hverdag fylder mere og mere. Vi har besøgt bofællesskaber og set, hvad det gør for mennesker, og forstår nu, hvorfor det er blevet så populært over de seneste år," tilføjer Brit.

Der er en voksende gruppe af mennesker, der sidder i store huse og ønsker at skifte til den helt rigtige bolig, men de er usikre på, hvad der er det rette valg. Christian Petersen, den anden ejer, mener, at Bofællesskabet Residens Møen kan være med til at skabe en rokade lokalt. "Vi tror, at vi kan være med til at skabe en rokade lokalt, hvor seniorer flytter fra deres store boliger og giver plads til nye tilflyttende børnefamilier. Dette kan bidrage til at besætte fremtidige job inden for den grønne omstilling, turisme og plejecentre på Møn og i resten af Vordingborg Kommune."

For at sikre, at bofællesskabet bliver en succes, har ejerne besluttet at hente ekstern hjælp. Christian siger, "Et bofællesskab er en gave, men det kræver de rigtige ingredienser og den rette tilberedning. Vi har valgt at knytte nogle dygtige konsulenter med personlige erfaringer og viden fra bofællesskabsbevægelsen til opgaven som 'fødselshjælpere.' De vil deltage med indhold og vejledning i det første lange stykke tid."

Mulighederne for fællesskab er mange i et bofællesskab, og aktiviteterne kan spænde fra fællesspisninger til kortaftener, strikkeklubber, vinterbadning, kaffe- og kagearrangementer, rejseaktiviteter, fritidsaktiviteter og udflugter. "Det er kun fantasien, der sætter grænser. Vi er klar til at forvandle stedet i den retning, som beboerne ønsker, om det så er etablering af køkkenhave eller petangbane, så er mulighederne åbne," tilføjer Brit. 

Bofællesskabet Residens Møen ser frem til at åbne dørene for et nyt kapitel, hvor et luksuriøst hotel, der omfavner det bedste af Møns smukke omgivelser, bliver transformeret til et livligt og meningsfyldt seniorbofællesskab, hvor der også er plads til privatliv og fordybelse