fbpx
Skip to main content

Projekter

En del af bofællesskab.dk's DNA er at arbejde med projekter, der udvikler og udvider mulighederne for at danner flere bofællesskaber i Danmark.

Foreningen Bofællesskab.dk arbejder helst sammen med andre aktører med projekter, fordi projekterne derved får et bredere perspektiv til gavn for flere, der ønsker at bo sammen med andre i fællesskaber.

Kortlægning af danske bofællesskaber

Fra maj 2020 til august 2023

Projektet har til formål at foretage en omfattende kortlægning af bofællesskaber i Danmark. Kortlægningen skal gøre det muligt at gennemføre efterfølgende analyser af bofællesskaber ved bl.a. at benytte data fra Danmarks Statistik til at karakterisere beboere og bygninger, og sammenligne dem med andre beboere og boformer.

Startpakker og vidensbank

Fra august 2022 til februar 2024

I 2022 gik Foreningen Bofællesskab.dk og Landsforeningen for Økosamfund (LØS) derfor sammen om at udvikle STARTPAKKER for nye økosamfund og bofællesskaber. Startpakkerne skal tilbyde nye økosamfund og bofællesskaber bedre vilkår og assistance på deres vej, beriget af de mange gode erfaringer, der allerede er gjort, i danske bofællesskaber og økosamfund.

Samskab

Fra 2022 til 2025

Udgangspunktet for SAMSKAB er, at en betydende grøn omstilling kræver ikke blot politisk regulering og teknologiske løsninger, men også civil handling og adfærdsændringer. Hypotesen i SAMSKAB bygger på, at samarbejde og kollektiv handling for fælles mål i grønne nabofællesskaber forstærker miljøadfærd og fremmer både en miljømæssig og en social dagsorden.

Bliv medlem af Bofællesskab.dk


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.


Bliv frivillig i Bofællesskab.dk


Vil du gøre en forskel i en almennyttigt forening, der understøtter og fremmer fællesskabsorienterede boformer i Danmark?