fbpx

Persondatapolitik/fortrolighedspolitik

Persondatapolitik/fortrolighedspolitik for Foreningen Bofællesskab.dk

Hvem er vi?

Bofællesskab.dk er en digital platform og mødested for alle bofællesskaber i Danmark. Det betyder, at hjemmesiden er det sted på nettet, hvor alle, der enten bor i, gerne vil bo i, eller blot har interesse for bofællesskaber, mødes og netværker, deler gode ideer, sælger eller udlejer boliger i fællesskaber og meget andet.

Foreningen er organisationen bag hjemmesiden.

Foreningen Bofællesskab.dk er en almennyttig forening, der primært har til formål at understøtte og fremme fællesskabsorienterede boformer i Danmark.

Hvorfor har vi en persondatapolitik/fortrolighedspolitik?

Det er vigtigt for foreningen, at du er informeret om, at vi indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig i forskellige sammenhænge. På den måde er vi sikre på, at du er informeret i henhold til Persondataforordningen/GDPR.

Hvornår og hvordan indsamler vi oplysninger om dig?

Medlemsskab

Når du tilmelder dig som medlem i Foreningen Bofælleskab.dk, opgiver du dit navn, adresse, kontaktoplysninger og samtykke. Disse opbevares i vores medlemsdatabase.

Disse data bruges og opbevares også som grundlag for økonomisystem med henblik på at kunne fakturere dig for dit medlemskab. De videregives ikke til andre formål.

Konsulent

For at blive tilknyttet som konsulent, skal du rette henvendelse til foreningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med profiloplysninger og billede, hvis du ønsker at have et sådan på. Efter aftalens indgåelse via mail, vil du fremgå af vores hjemmeside med de angivne data, såsom navn, mailadresse, telefonnummer, profiltekst og andet, du selv angiver som vigtigt.

Disse oplysninger kan også blive offentliggjort på vores facebookside og facebookgruppe i det omfang, du giver dit skriftlige samtykke til det (udfærdiges i forbindelse med aftalens indgåelse).

Derudover kan dit navn, mailadresse og telefonnummer blive videregivet til interesserede, i det omfang, der er arbejdsopgaver for dig som konsulent, ligesom relevante data vil blive opbevaret i vores økonomisystem. 

Kunder

Vi registrerer oplysninger om dig, når du henvender dig som kunde. Det drejer sig om navn, kontaktoplysninger i vores økonomisystem og eventuelt annoncetekst på hjemmesiden. Oplysninger er (udover eventuelle bestilte annoncer) udelukkende tilgængelige for administrator og bogholderi. 

Frivillige

Når du retter henvendelse til os i forbindelse med tilknytning som frivillig medarbejder, vil vi opbevare og behandle data om dig i vores systemer. Det drejer sig om navn, adresse, mail, telefonnummer, jobtitel, beskrivelse (som du selv udfærdiger) samt oplysninger i øvrigt fra dit CV. Oplysningerne vil blive opbevaret i vores database i Mailchimp og bliver udelukkende behandlet af administrator. 

Navn og kontaktinformationer kan videregives til bestyrelsens medlemmer i forbindelse med specifikke opgaver. 

Navn, jobtitel, beskrivelse og billede offentliggøres på hjemmeside i det omfang, du udtrykkelig har givet dig skriftlige samtykke dertil.

I særlige tilfælde kan dine oplysninger blive opbevaret og behandlet i vores økonomisystem, når det skønnes nødvendigt.

Abonnement på nyhedsbrev

Når du skriver dig op til vores nyhedsbrev, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder. Når du skriver dig op til vores nyhedsbrev, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder. Disse oplysninger bruges ikke til andre ting og videregives ikke til tredjepart.

Andre henvendelser

Skriver du til os på mail eller sms vedrørende, gemmer vi dine mails/sms-beskeder en måned. På den måde kan vi sikre os, at vi har oplysninger, der eventuelt skal bruges i et fremtidigt samarbejde. Ønsker du ikke disse gemt, kan du altid bede os slette dem igen med det samme.

Vi opbevarer udelukkende de informationer/oplysninger, der er relevante i forhold til din henvendelse og du kan til enhver tid anmode om at få det slettet.

Det kan ske, at dine oplysninger videregives til bestyrelsens medlemmer, hvis det skønnes nødvendigt i forhold til specifikke spørgsmål. 

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Det er kun Administrator og eventuelt bestyrelsen i foreningen (fremgår af hjemmesiden), der har adgang til dine oplysninger og de videregives ikke uden dit samtykke.
I vores system til nyhedsbrev er det kun administrator, der har adgang til dine oplysninger. Oplysningerne ligger i sikre systemer – se nedenfor.

Hvordan kan du få adgang til og opdatere dine oplysninger?

Du har ret til at få adgang til dine oplysninger og sikre dig, at vi har de rigtige informationer om dig. Du kan altid kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og bede os rette de oplysninger vi har om dig.

Hvordan kan du sørge for, at vi sletter dine oplysninger?

Du kan altid kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og bede os slette de oplysninger vi har om dig. Her er det vigtigt, at du specificerer, hvilke oplysninger, du ønsker slettet – om det er mailadresse og navn i forbindelse med nyhedsmails – eller om det er medlemskab (navn og kontaktoplysninger), du gerne vil have slettet. Er det det sidste, ophører dit medlemskab af Foreningen Bofællesskab.dk hermed også.

Hvordan opbevarer vi dine oplysninger?

  • Navn, adresse, kontaktoplysninger m.v. opbevares i medlemskartotek i Mailchimp.

  • Navn og mailadresse i forbindelse med nyhedsmails opbevares i Mailchimp.

  • Mailkorrespondance og andre relevante dokumenter, du måtte sende, opbevares i Microsoft Office 365.

  • Oplysninger relevant for vores økonomistyring opbevares i Dinero

Fortrolighed

Det er vigtigt for os, at dine oplysninger behandles fortroligt. Derfor er det kun administrator og i forbindelse med økonomi, bogholderen, der har adgang til systemerne. Systemerne og computer er låst med adgangskode, som kun administrator/bogholder kender.

Indsamling af personoplysninger ved brug af cookies

Vores hjemmeside anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende ”dig”, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Du vælger selv, når du besøger vores side, om du vil acceptere cookies og hvad de må bruges til.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning.
Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Facebook

Foreningen og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger vores
Facebook-sider ("fansider"). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for potentielle kunder og medlemmer, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.
Den konkrete Facebook-side administreret af Administrator er: https://www.facebook.com/bofaelleskab/ 
Vi følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber os at sikre, at besøgende på vores Facebook-side får information om persondata. På nuværende tidspunkt indebærer dette bl.a., at vi løbende forsøger at indgå i en dialog med Facebook omkring reguleringen af det fælles dataansvar og ansvarsfordelingen. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har du også som besøgende på vores Facebook-sider mulighed for at udøve dine rettigheder fx retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.
Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager vi følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger, bliver disse slettet, så snart de kommer til vores kendskab.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger, der afgives, vil ikke blive videregivet uden for foreningen.

Opbevaring af personoplysninger

Da de personoplysninger, der afgives på Facebook-siderne, afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne i udgangspunktet ligge på siden, så længe denne eksisterer. Du kan som afgiver af oplysningerne, altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen, med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatiske afgørelser og profilering

Vi antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Vi benytter os ikke af automatiske afgørelser og profilering.
Se i øvrigt Facebooks Datapolitik her:
https://www.facebook.com/privacy/explanation?hc_location=ufi 

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles ved dine besøg på vores facebook-side, bedes du undlade at besøge vores Facebook-sider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

 

GDPR (Den nye dataforordning)


Foreningen Bofællesskab.dk overholder naturligvis den nye forordning fra EU om behandling af personlige data.

Til venstre ser du vores persondata- og cookiespolitik.


Se også

Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.