fbpx
Skip to main content

Projekt: Startpakker og vidensbank

Det vrimler med nye bofællesskaber og der er mange nye økosamfund på vej. Landsforeningen for Økosamfund og Bofællesskab.dk oplever begge, at mange af disse har behov for råd og vejledning om, hvordan man gør, når man skal starte et nyt bofællesskab. 

I 2022 gik Foreningen Bofællesskab.dk og Landsforeningen for Økosamfund (LØS) derfor sammen om at udvikle STARTPAKKER for nye økosamfund og bofællesskaber. Startpakkerne skal tilbyde nye økosamfund og bofællesskaber bedre vilkår og assistance på deres vej, beriget af de mange gode erfaringer, der allerede er gjort, i danske bofællesskaber og økosamfund.

Hver startpakker har hver sit tema:
Fællesskab
Bæredygtighed
Organisering
Kommunal
Jura/økonomi

Hver startpakke består af en gennemgang af hvert område med forklaringer og eksempler og med henvisning til yderligere ressourcer og anvendelige værktøjer i vidensbanken. Hver pakke findes både i en fysisk trykt form og en webbaseret online form.

Startpakkerne er blevet til gennem indsamling af erfaringer og anbefalinger fra de mange fællesskaber, der allerede eksisterer. Samtidig allierer vi os med ’eksperter’ indenfor feltet, der sammen med praktikerne kvalificerer og nuancerer startpakkematerialet.

Det er Realdania der, gennem en stor økonomisk donation, har muliggjort, at vi har kunne tilvejebringe startpakkerne og vidensbanken, og derfor er materialerne også frit tilgængelige for alle, der har behov for det.

Er du interesseret i at høre mere om projektet og ideerne bag, så kontakt os:

KONTAKT:

RUDY (Foreningen Bofællesskab.dk) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. // 2891 9901
CAMILLA (Landsforeningen for Økosamfund) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. // 2972 3145

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.