Information
-
Type:Bofællesskab
Andelsboligforening på landet med 16 fritliggende huse og et fælleshus.
Alle huse har større eller mindre jordlodder, som kan bruges til have, dyrehold eller blot ligge som fri natur.
Store fællesarealer med græs, boldbane, marker, skov og en shelterplads.
Hele området dækker ca. 7,5 ha.
Foreningen har et værdigrundlag, hvor medlemmernes forbrug af ressourcer tilstræbes begrænset til et niveau, der ikke formindsker kommende generationers muligheder for at dække deres behov.
Afstanden til Aalborg centrum er ca. 20 km, og Universitetet og det nye supersygehus ligger inden for behagelig cykelafstand (12 km).
Der er skole og børnehave 1,5 km herfra. Nærmeste indkøbsmulighed er i Gudumholm eller Gistrup, som ligger i hhv. 6 og 10 km afstand
Der er busforbindelse med timedrift lige forbi vores område, som er et lukket område uden gennemgående trafik.
Hvis du vil vide mere, eller ønsker at komme på vores interesseliste for evt. køb, er du velkommen til at kontakte os.
Adresseoplysninger
9260 Gistrup
Kontaktoplysninger
-
Kontaktperson:Flemming Pentz Madsen
-
Email:
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. -
Telefon:21717365
Links
Del med dine venner på
Beskrivelse af bofællesskabet
Andelsforeningen ligger i smukke landlige omgivelser ca 20 km fra Aalborg centrum. Udover 16 fritliggende huse har vi et fælleshus med køkken, spisesal/festlokale, stue med TV, bordtennis og bordfodbold og 2 gæsteværelser, som alle beboere frit kan benytte. I forbindelse med fælleshuset har vi også et vaskehus og værksted samt en carport med fælles trailer.
Der er store fællesarealer med legeplads, shelterplads med bålplads, en lille skov, en fodboldbane og diverse grønne arealer. Fællesarealerne bliver vedligeholdt ved fælles hjælp på arbejdsdage, hvor alle hjælper efter bedste evne. Der bliver årligt afholdt ca. 5-6 arbejdsdage. Foreningen bliver drevet med et værdigrundlag, hvor miljø og bæredygtighed bliver tænkt ind i alle fælles beslutninger. Vi holder årligt 2-3 fællesmøder, hvor vi drøfter principielle emner, så vi sikrer at alle bliver hørt og at bestyrelsen kender medlemmernes ønsker. Et fællesmøde er dedikeret valg af ansvarspersoner, da vi som forening har brug for at alle bidrager med frivillig arbejdskraft, som binder os sammen i et forpligtende fællesskab. Vi har eksempelvis en "renochef", som sørger for at affaldssorteringen fungerer, en "stadsgartner" som har overblik over de grønne områder, en "oldfrue" som har overblik over fælleshuset, en "ceremonimester" som arrangerer fester.
Der er fællesspisning en gang om ugen, for dem, som ønsker det. Vi spiser for det meste fisk eller vegetarisk og økologisk ved fællesspisningen. Derudover har vi tradition for at holde påskefrokost, midsommer, foreningens fødselsdag og nytår sammen.
Vi har desuden mindre, interne fællesskaber som et kulturudvalg, bådelaug med en lille jolle på trailer, læseklub og fællessvaskeri på regnvand.
Nye beboere kommer til samtale og godkendes af bestyrelsen for at sikre, at de har kendskab til foreningen og kan tilslutte sig det fælles værdigrundlag.
Historien om bofællesskabet
Initiativtagerne havde alle en interesse i vedvarende energi og ledte efter et sted, hvor man kunne etablere gode, energivenlige boliger med mulighed for havebrug og husdyrhold. Energiforsyningen blev bygget op som et fælles varmeanlæg med træpillefyr og solfanger på fælleshuset, hvorfra alle huse blev forsynet med varmt vand og varme. Da vores første træpillefyr efter 30 år nåede pensionsalderen, valgte vi at nedlægge vores egen varmeforsyning og tilslutte os Aalborg kommunes fjernvarme (som i vores område fyrer med træflis fra Rold Skov i det lokale varmeværk).
Fakta om bofællesskabet
-
Struktur
Antal bo-enheder16BofællesskabAldersblandetAldersgrupper repræsenteret i bofællesskabetAldersblandetMindste bolig150m2
Største bolig210m2
EjerformAndelsboligforening (tinglyst andelsboligforening, som er reguleret gennem loven om andelsboliger)Etableret år1992Medlem af bofællesskab.dkJa -
Varme
El
El leveres fra- Solceller
- Offentligt elværk
Vand
Vand leveres fra- Fra vandværk
- Regnvandsopsamling
-
-
Fælles faciliteter
- Fælleshus
Festlokale
Gæsteværelse(r)
Handicapvenlig
Fodboldbane
Internetforsyning
Græsarealer
Rekreative områder
Shelter
Bålplads
Legeplads
Værksted(er)
Vaskeri
Tørrerum
Genbrugs- og byttebutik
Affaldssortering
Økologi
Private faciliteter
- Egen vaskemaskine
Parkeringsplads
Carport
Garage
Have
-
-
Fællesspisning
-
Frekvens1-3 pr. uge
-
Pris pr. måltid (voksen)35 kr.
-
Pris pr. måltid (barn)
-
Økologi60-100%
-