fbpx
Skip to main content

Information

 • Type:
  Bofællesskab

Adresseoplysninger

Raunsbjergvej
4330 Hvalsø

Kontaktoplysninger

 • Kontaktperson:
  Michael Thomsen
 • Email:
  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
 • Telefon:
  25 45 82 50

Links

Del med dine venner på

Beskrivelse af bofællesskabet

Dette bofællesskab er noget ganske særligt. Hvis du kender lidt til bofællesskabs-scenen i Danmark, ved du, at det er ganske få steder, hvor der både er masser af plads, og hvor husene er personlige og "varme", og hvor der tilmed er et solidt fællesskab.

Sådan er Bofællesskabet Fridlev.

Fridlev skal bygges i landsbyen Hvalsø på Midtsjælland, midt i en nationalpark med kæmpe skovområder. Til gengæld ligger det tre minutter fra stationen, og dermed 12 minutter væk fra Roskilde og 35 minutter ind til København.

Bofællesskabet er arkitekttegnet, og byggeriet styres af den kooperative virksomhed, Almenr, men designes og skabes af os bofæller selv. Vi faldt for stedet fordi:

- Vi har 4 hektar jord til rådighed. Vi er allerede i gang med at planlægge en skovhave efter perma-principper, og vi drømmer om at overtage de får, der allerede går på vores eng-stykke. Vi har en sø. Og så har vi Bidstrup Skov som nærmeste nabo.

- Vi har det smukkeste bofællesskab. Vi bor i tre små klynger med 13-15 huse i hver, så dagligdagen foregår i trygge, aflukkede rammer, hvor vores huse krummer sig rundt om en dejlig patio med vores klyngetræ i midten og fælleshuset foran. Men vi har også plads til de store armbevægelser, når vi mødes i det samlende, kæmpe fælleshus, Laden. Laden er et smukt orangeri med festsal, og bagved er vores værksted, krearum, vores musiklokale og vores gymnastiksal. Vi har siddet direkte sammen med arkitekterne og tegnet det lige, som vi ville have det. Og endnu mere glade er vi for arkitekturen på selve husene. De ligger ikke i kedelige rækkehus-formationer, for i stedet er hvert eneste hus tvistet, forskudt og farvet på samme organiske, tilfældige måde som i de smukkeste, gamle landsbyer i Norge og Sverige. I kan se i billederne her, at oplægget til Fridlev var den norske fjeldlandsby, kaldet tún. Husene er røde, grønne og naturlig træfarve.

- Vi har et stærkt fællesskab. Vi er en del familier med børn fra København, der tager det store skridt ud af byen. Vi er en håndfuld singler i 30'erne, der nu trænger til at se natur og få jord under neglene, og så er vi en god gruppe seje 50+ere, som har holdninger, mod og energi på livet. Vi har kendt hinanden siden starten af 2021, og vi har løbende taget varmt imod nye bofæller og gør det stadig. Vi er en dedikeret flok, der vil Fridlev, og vi har banket et godt internt samarbejde op samt et fantastisk samarbejde med Almenr, der styrer det hele for os, men lytter og forstår vores ønsker. 

Så vi synes, at du skal skrive os en ansøgning og komme med til Fridlev! Det er lige nu, at der er chance for at få en plads i ét af de smukke træhuse. Du kan læse om os her. Og du kan sende en ansøgning her!

 

Fakta om bofællesskabet

 • Struktur


  Antal bo-enheder
  42
  Bofællesskab
  Aldersblandet
  Aldersgrupper repræsenteret i bofællesskabet
  30 - 50 år
  50 - 70 år
  70+
  Mindste bolig
  50
  Største bolig
  150
  Ejerform
  Private ejerboliger
  Etableret år
  2023
  Medlem af bofællesskab.dk
  Ja
 • Varme


  El


  El leveres fra
  • Solceller

  Vand


  Vand leveres fra
 • Fælles faciliteter


  • Fælleshus
   Festlokale
   Gæsteværelse(r)
   Handicapvenlig
   Kontorfællesskab
   Sportshal
   Jacuzzi eller spa
   Internetforsyning
   Delebil
   Dyrehold
   Hønsegård
   Græsarealer
   Rekreative områder
   Frugttræer
   Shelter
   Bålplads
   Køkkenhaver
   Landbrug
   Legeplads
   Værksted(er)
   Vaskeri
   Tørrerum
   Musikrum
   Bådplads
   Genbrugs- og byttebutik
   Affaldssortering
   Økologi
   Permakultur

  Private faciliteter


  • Egen vaskemaskine
   Parkeringsplads
   Have
 • Fællesspisning


  • Frekvens
   3-5 pr. uge
  • Pris pr. måltid (voksen)
  • Pris pr. måltid (barn)
  • Økologi
   60-100%