fbpx
Skip to main content

Arbejdsgrupper

Arbejdsgrupper

Arbejdsgrupper

Udviklingen af foreningen og hjemmesiden foregår ved at medlemmerne deltager i arbejdsgrupper og diskuterer, hvordan man ønsker organisationen udvikler sig. Arbejdsgrupper kan mødes fysisk eller online og arbejde med det eller de emner, gruppens område er.

Når man ønsker at søsætte et projekt og man har sikret sig, at arbejdskommissoriet ligger inden for foreningen formål, går man bare i gang. Når resultatet er egnet til præsentation, ser bestyrelsen for foreningen på det, og falder det i tråd med foreningens formål, strategi og vision, er projektet en realitet.

For projekter, der kræver finansiering, er det typisk, at arbejdsgruppen selv finder de nødvendige midler ved at fundraise eller finde sponsorat.

  • Hjemmesiden

    Gruppen arbejder med indsamling og strukturering af data, der skal tilbydes på hjemmesiden. 

    Meld dig ind i gruppen

  • Projektgrupper

    Disse grupper har hver deres formål og arbejdsgrundlag. En gruppe arbejder med indsamling af data til databasen, som dels kan kvantificere og dels kvalificere indholdet. En anden gruppe arbejder med at skabe grundlag for, at Bofællesskab.dk kan have fast deltagelse på Folkemødet på Bornholm. 

    Meld dig ind i gruppen

  • Økonomi og fundraising

    Gruppens opgave er at arbejde generelt med foreningens økonomiske bæredygtighed. 

    Meld dig ind i gruppen

  • Arrangementsgruppe

    Det er foreningens ønske, at der afvikles en række arrangementer, som har relevans for bofællesskaberne rundt i landet. Det kan være af underholdsmæssige karakter, men også undervisning og foredrag.

    Meld dig ind i gruppen

  • Netværksgruppe

    Det er af vigtig betydning for bofællesskabernes og især hele fællesskabsbevægelsens udvikling, at der arbejds i netværk af den ene eller anden slags. Arbejdsgruppen her arbejder med ideer til netværk, der kan søsættes i Bofællesskab.dk's regi.

    Meld dig ind i gruppen

  • Startpakke gruppe

    Bofællesskab.dk vil tilbyde bofællesskaber in spe at modtage en startpakke, der indeholder alle relevante dokumeter, værktøjer, ideer, metoder, modeller og erfaringer fra andre, som gør opstartsprocessen lettere. Arbejdsgruppen skal arbejde med udviklingen af denne startpakke.

    Meld dig ind i gruppen

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem

Bliv frivillig i Bofællesskab.dk


Vil du gøre en forskel i en almennyttigt forening, der understøtter og fremmer fællesskabsorienterede boformer i Danmark?

Læs mere her

Vi tror på grupper

Når man arbejder i grupper, sker der en synergi, en dynamisk forvandling, som får den enkelte deltager til at føle, at det hele vokser. 

Meld dig ind i en arbejdsgruppe

Bofællesskab.dk består af mange grupper, som alle arbejder for samme sag, nemlig at styrke og understøtte fællesskaber. Har du lyst til at være med i en arbejdegruppe, skal du bare udvælge, hvad du vil arbejde med og meld dig ind i gruppen.

Læs mere …Arbejdsgrupper

Bestyrelsen

Bestyrelsen

Foreningen Bofællesskab.dk’s bestyrelse har til opgave at arbejde med foreningens visioner og drift i henhold til generalforsamlingens beslutninger og foreningens formål. Der afholdes bestyrelsesmøder efter behov, men der sigtes på i hvert fald et hver måned.

Bestyrelsen for Foreningen Bofællesskab.dk består af fem personer. Når bestyrelsen er valgt på årets generalforsamling, konstituerer de sig selv. Forpersonen vælges dog direkte.

Ønsker du at sende en mail til  bestyrelsen, er mailadressen: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Bestyrelsen består af:

  • Birger Lilja Kristoffersen

    Forperson

    Birger har været med til at etablere Bofællesskabet Lille Grundet ved Vejle, hvor han har boet i mere end 30 år og bor i dag i Seniorbofællesskabet Oasen-Trekroner ved Roskilde. Han er uddannet arkitekt og interesserer sig såvel for bofællesskabernes samfundsmæssige betydning, som for de personlige udviklingsmuligheder, der ligger i denne boform. 

  • Laura Juvik

    Næstforperson

    Laura var medinitiativtager til Bofællesskabet Lange Eng i Albertslund, hvor hun stadig bor. Hun er arkitekt og har især arbejdet med brugerprocesser og inddragelse, på tegnestue, i kommune og i det almene. Er på jagt efter det geniale fælleshus.

  • Camilla Nielsen-Englyst

    Kasserer

    Camilla er involveret i mange projekter. Hun sidder i øjeblikket i projektgruppen, hvor hun blandt andet arbejder med at kvalificere vidensbanken. Camilla bor i Økosamfundet Hallingelille og er aktiv i Landsforeningen for Økosamfund (LØS) og Global Ecovillage Network (GEN). 

  • Michael Eberhard

    Bestyrelsesmedlem

    Michael startede Fabulas med visionen om en sundere fremtid med mere socialt sammenværd for den danske familie. Michael vil påvirke måden vi bygger og lever på, så vi ikke bare ”gør som vi plejer”. Han tror på en fremtid hvor både bofællesskaber, træbyggeri og andelsboliger bliver mere synligt i de danske byer.

  • Jan Hansen

    Bestyrelsesmedlem

    Jan bor i dag i et bofællesskab på Stevns og blev i 2022 indvalgt i bestyrelsen for Bofællesskab.dk. Jan arbejder for udbredelsen af bofællesskaber i Danmark og med løsning på nogle af de udfordringer, der i dag virker bremsende for etablering af bofællesskaber.

  • Bjørn Førde

    Bestyrelsesmedlem

    Bjørn boede i bofællesskab i Leerbjerg Lod i 90’erne og er som pensionist netop flyttet ind i det nybyggede bofællesskab Fridlev ved Hvalsø. Om det har han skrevet bogen ”Rejsen til Fridlev” med fokus på bl.a. bofællesskaber og klimakrise.

  • Rudy Madsen

    Bestyrelsesmedlem og administrator

    Rudy er medstifter af Foreningen Bofællesskab.dk, som så dagens lys i 2018.  Han arbejder som frivillig administrator i foreningen. Rudy bor selv i Bofællesskabet Bondebjerget i Bellinge ved Odense.

  • Lucien Bobo

    Suppleant

    Lucien brænder for at gøre det nemmere at starte kollektiver. Han bor selv i kollektivet Fanádiq i København, og er også frivillig og medlem af bestyrelsen i kollektivernes interesseorganisation Kollektivforeningen.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem

Bliv frivillig i Bofællesskab.dk


Vil du gøre en forskel i en almennyttigt forening, der understøtter og fremmer fællesskabsorienterede boformer i Danmark?

Læs mere her

Kommende bestyrelsesmøder

Citat:

Vi havde ikke planer om at ændre verden. Vi ville jo bare bo sammen.
- Steen Lindholm, Hesselløkke, Sønderborg

Bofællesskabet Hesselløkke er fra 1991 og ligger i udkanten af Sønderborg. Fællesskabet består af 18 andelshuse, placeret i smukke landlige omgivelser med kun få naboer. 

Læs mere …Bestyrelsen

Bofællesskab.dk har indledt et samarbejde med GreenSpeak

Bofællesskab.dk har indledt et samarbejde med GreenSpeak – Danmarks velgørende teleselskab

GreenSpeak er Danmarks eneste teleselskab, der donerer selskabets overskud til velgørende, gode formål. Virksomheden er startet og drives i dag af tre unge mænd, Anders, Mads og Mark. De har oprettet et teleselskab, der ikke drives som en traditionel virksomhed. De har f.eks. sat et lønloft på kr. 30.000 pr. ansat og alle inklusiv dem selv, får samme løn. Derud over offentliggør de deres regnskaber på deres hjemmeside og der er ingen gebyr og ekstra omkostninger forbundet med mobilabonnementet.Donationerne, som nu også Bofællesskab.dk nyder godt af, fordeles to gange om året. GreenSpeaks kunder inviteres til at stemme om, hvem der skal have penge ved næste donation. Hvis Bofællelsskab.dk får 10% af stemmerne, får vi 10% af pengene. Såre simpelt. Ved seneste donation blev der i alt uddelt cirka 350.000 kr. og GreenSpeak regner med at uddele over en halv million i år.GreenSpeak er et teleselskab, der tilbyder telefoni på lige fod med andre teleselskaber. De tilbyder endda abonnementer, der er billigere end så mange andre selskaber. Bofællesskab.dk’s medlemmer tilbydes et ekstra fordelsagtigt abonnement. Her kan du se et udvalg af de fordelsagtige tilbud, som medlemmer af Bofællesskab.dk får. Det går til et godt formål!

Som medlem får du dobbelt så meget

Bliv medlem af Bofællesskab.dk og få fordel af det billige mobil teleabonnement hos GreenSpeak. Kig ind til GreenSpeak og se, hvad de tilbyder.

Besøg GreenSpeak

Anden overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Bliv medlem

Læs mere …Bofællesskab.dk har indledt et samarbejde med GreenSpeak

Cookie- og privatlivspolitik

Persondatapolitik/fortrolighedspolitik

Persondatapolitik/fortrolighedspolitik for Foreningen Bofællesskab.dk

Hvem er vi?

Bofællesskab.dk er en digital platform og mødested for alle bofællesskaber i Danmark. Det betyder, at hjemmesiden er det sted på nettet, hvor alle, der enten bor i, gerne vil bo i, eller blot har interesse for bofællesskaber, mødes og netværker, deler gode ideer, sælger eller udlejer boliger i fællesskaber og meget andet.

Foreningen er organisationen bag hjemmesiden.

Foreningen Bofællesskab.dk er en almennyttig forening, der primært har til formål at understøtte og fremme fællesskabsorienterede boformer i Danmark.

Hvorfor har vi en persondatapolitik/fortrolighedspolitik?

Det er vigtigt for foreningen, at du er informeret om, at vi indsamler, opbevarer og behandler oplysninger om dig i forskellige sammenhænge. På den måde er vi sikre på, at du er informeret i henhold til Persondataforordningen/GDPR.

Hvornår og hvordan indsamler vi oplysninger om dig?

Medlemsskab

Når du tilmelder dig som medlem i Foreningen Bofælleskab.dk, opgiver du dit navn, adresse, kontaktoplysninger og samtykke. Disse opbevares i vores medlemsdatabase.

Disse data bruges og opbevares også som grundlag for økonomisystem med henblik på at kunne fakturere dig for dit medlemskab. De videregives ikke til andre formål.

Konsulent

For at blive tilknyttet som konsulent, skal du rette henvendelse til foreningen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med profiloplysninger og billede, hvis du ønsker at have et sådan på. Efter aftalens indgåelse via mail, vil du fremgå af vores hjemmeside med de angivne data, såsom navn, mailadresse, telefonnummer, profiltekst og andet, du selv angiver som vigtigt.

Disse oplysninger kan også blive offentliggjort på vores facebookside og facebookgruppe i det omfang, du giver dit skriftlige samtykke til det (udfærdiges i forbindelse med aftalens indgåelse).

Derudover kan dit navn, mailadresse og telefonnummer blive videregivet til interesserede, i det omfang, der er arbejdsopgaver for dig som konsulent, ligesom relevante data vil blive opbevaret i vores økonomisystem. 

Kunder/boligannoncører

Vi registrerer oplysninger om dig, når du henvender dig som kunde. Det drejer sig om navn, kontaktoplysninger i vores økonomisystem og eventuelt annoncetekst på hjemmesiden. Oplysninger er (udover eventuelle bestilte annoncer) udelukkende tilgængelige for administrator og bogholderi. Oplysningerne bliver brugt til udsendelse af reminder om nedtagelse af boligannonce.

Frivillige

Når du retter henvendelse til os i forbindelse med tilknytning som frivillig medarbejder, vil vi opbevare og behandle data om dig i vores systemer. Det drejer sig om navn, adresse, mail, telefonnummer, jobtitel, beskrivelse (som du selv udfærdiger) samt oplysninger i øvrigt fra dit CV. Oplysningerne vil blive opbevaret i vores database i Mailchimp og bliver udelukkende behandlet af administrator. 

Navn og kontaktinformationer kan videregives til bestyrelsens medlemmer i forbindelse med specifikke opgaver. 

Navn, jobtitel, beskrivelse og billede offentliggøres på hjemmeside i det omfang, du udtrykkelig har givet dig skriftlige samtykke dertil.

I særlige tilfælde kan dine oplysninger blive opbevaret og behandlet i vores økonomisystem, når det skønnes nødvendigt.

Abonnement på nyhedsbrev

Når du skriver dig op til vores nyhedsbrev, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder. Når du skriver dig op til vores nyhedsbrev, opbevares din mailadresse og dit navn med henblik på at kunne sende dig nyheder. Disse oplysninger bruges ikke til andre ting og videregives ikke til tredjepart.

Andre henvendelser

Skriver du til os på mail eller sms vedrørende, gemmer vi dine mails/sms-beskeder en måned. På den måde kan vi sikre os, at vi har oplysninger, der eventuelt skal bruges i et fremtidigt samarbejde. Ønsker du ikke disse gemt, kan du altid bede os slette dem igen med det samme.

Vi opbevarer udelukkende de informationer/oplysninger, der er relevante i forhold til din henvendelse og du kan til enhver tid anmode om at få det slettet.

Det kan ske, at dine oplysninger videregives til bestyrelsens medlemmer, hvis det skønnes nødvendigt i forhold til specifikke spørgsmål. 

Hvem har adgang til dine oplysninger?

Det er kun Administrator og eventuelt bestyrelsen i foreningen (fremgår af hjemmesiden), der har adgang til dine oplysninger og de videregives ikke uden dit samtykke.
I vores system til nyhedsbrev er det kun administrator, der har adgang til dine oplysninger. Oplysningerne ligger i sikre systemer – se nedenfor.

Hvordan kan du få adgang til og opdatere dine oplysninger?

Du har ret til at få adgang til dine oplysninger og sikre dig, at vi har de rigtige informationer om dig. Du kan altid kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og bede os rette de oplysninger vi har om dig.

Hvordan kan du sørge for, at vi sletter dine oplysninger?

Du kan altid kontakte mig på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og bede os slette de oplysninger vi har om dig. Her er det vigtigt, at du specificerer, hvilke oplysninger, du ønsker slettet – om det er mailadresse og navn i forbindelse med nyhedsmails – eller om det er medlemskab (navn og kontaktoplysninger), du gerne vil have slettet. Er det det sidste, ophører dit medlemskab af Foreningen Bofællesskab.dk hermed også.

Hvordan opbevarer vi dine oplysninger?

  • Navn, adresse, kontaktoplysninger m.v. opbevares i medlemskartotek i EasyMe.

  • Navn og mailadresse i forbindelse med nyhedsmails opbevares i EasyMe.

  • Mailkorrespondance og andre relevante dokumenter, du måtte sende, opbevares i Microsoft Office 365.

  • Oplysninger relevant for vores økonomistyring opbevares i Dinero

Fortrolighed

Det er vigtigt for os, at dine oplysninger behandles fortroligt. Derfor er det kun administrator og i forbindelse med økonomi, bogholderen, der har adgang til systemerne. Systemerne og computer er låst med adgangskode, som kun administrator/bogholder kender.

Indsamling af personoplysninger ved brug af cookies

Vores hjemmeside anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende ”dig”, huske indstillinger og udføre statistik. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
Du vælger selv, når du besøger vores side, om du vil acceptere cookies og hvad de må bruges til.
Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning.
Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du risikere at websitet ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Facebook

Foreningen og Facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger vores
Facebook-sider ("fansider"). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for potentielle kunder og medlemmer, besvare henvendelser og lignende beslægtede formål.
Den konkrete Facebook-side administreret af Administrator er: https://www.facebook.com/bofaelleskab/ 
Vi følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber os at sikre, at besøgende på vores Facebook-side får information om persondata. På nuværende tidspunkt indebærer dette bl.a., at vi løbende forsøger at indgå i en dialog med Facebook omkring reguleringen af det fælles dataansvar og ansvarsfordelingen. Som nævnt nedenfor i nærværende politik, har du også som besøgende på vores Facebook-sider mulighed for at udøve dine rettigheder fx retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse og retten til sletning.
Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger
Behandlingen af personoplysninger sker baseret på legitim interesse ud fra en interesseafvejning. Der behandles ikke oplysninger, hvor samtykke er påkrævet.

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger typisk i form af navn. Modtager vi følsomme oplysninger/særlige kategorier af oplysninger, bliver disse slettet, så snart de kommer til vores kendskab.

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger, der afgives, vil ikke blive videregivet uden for foreningen.

Opbevaring af personoplysninger

Da de personoplysninger, der afgives på Facebook-siderne, afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne i udgangspunktet ligge på siden, så længe denne eksisterer. Du kan som afgiver af oplysningerne, altid gøre indsigelse i forhold til interesseafvejningen, med henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Automatiske afgørelser og profilering

Vi antager, at Facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som Facebook er dataansvarlig for. Vi benytter os ikke af automatiske afgørelser og profilering.
Se i øvrigt Facebooks Datapolitik her:
https://www.facebook.com/privacy/explanation?hc_location=ufi 

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles ved dine besøg på vores facebook-side, bedes du undlade at besøge vores Facebook-sider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på Facebooks indstillinger for opsamling af data.

 

GDPR (Den nye dataforordning)


Foreningen Bofællesskab.dk overholder naturligvis den nye forordning fra EU om behandling af personlige data.

Til venstre ser du vores persondata- og cookiespolitik.


Læs mere …Cookie- og privatlivspolitik

Dagsorden til generalforsamlingen 2025

Dagsorden - generalforsamlingen 2025

Generalforsamlingen 2025 afholdes i år på Avnø Oasis Økosamfund. Ligesom sidste år afholdes arrangementet fysisk på stedet men også med mulighed for en online deltagelse.

Om afholdelse af generalforsamlingen, står der i vedtægterne:

§6 Generalforsamlingen

Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen.
Ordinær generalforsamling afholdes årligt, inden udgangen af maj måned.
Generalforsamlingen indkaldes skriftligt af bestyrelsen gennem nyhedsbrevet med mindst 4 ugers varsel, med tilkendegivelse af foreløbig dagsorden, der samtidig vil være at finde på foreningens hjemmeside.
Beslutningsforslag i henhold til dagsordenspunktet ’Indkomne forslag’ skal indsendes skriftligt til bestyrelsen senest 14 dage før generalforsamlingen.
Den endelige dagsorden samt endelige bilag skal være at finde på foreningens hjemmeside senest en uge inden generalforsamlingen.
Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling skal ske, såfremt et flertal i bestyrelsen eller minimum 25 procent af bofællesskaberne (kategori B) fremsætter begæring herom.
Indkaldelsen skal ske skriftligt og med mindst 2 ugers varsel.
Der skrives referat af generalforsamlingen; en protokol, der underskrives af dirigent og forperson.
Dagsordenen for den ordinære generalforsamling skal mindst indeholde følgende punkter:

1. Valg af dirigent og referent
2. Godkendelse af dagsorden (herunder punkter til evt.)
3. Godkendelse af referat fra sidste generalforsamling
4. Beretninger

  a) Bestyrelsens årsberetning
  b) Bestyrelsens årsregnskab
      - Fremlæggelse af regnskab
      - Godkendelse af regnskab
  c) Evt. andre beretninger, herunder udvalg/ arbejdsgrupper

5. Indkomne forslag
6. Fremlæggelse og godkendelse af bestyrelsens handlingsplan, herunder forslag til budget for det kommende år.
7. Fastsættelse af kontingentsatser
8. Valg til bestyrelsen

  a) Bestyrelsesmedlemmer
  b) Minimum 2 bestyrelsessuppleanter (prioriterede)

10. Evt. valg af intern revisor (hvis der ikke foretages ekstern revision)
11. Eventuelt

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem


Læs mere …Dagsorden til generalforsamlingen 2025

Foreningen

Foreningen

Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre.Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre.Selv om hun har sat alt mere frem, og derfor ikke længere kan betragtes som den glade giver, er det en nem sammenstilling, som bærer ved i lang tid. Det går der så nogle timer ud, hvor det er indlysende, at virkeligheden bliver tydelig istandsættelse. Det er opmuntrende og anderledes, at det er dampet af kurset i morgen. Der indgives hvert år enorme strenge af blade af større eller mindre tilsnit. I denne afdeling finder man blandt andet som en om håndtering af samme grund. Politik handler som bekendt ligeså meget om at tale, som at stå frem for tiden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre.Man kan fremad se, at de har været udset til at læse, at der skal dannes par af ligheder. Dermed kan der afsluttes uden løse ender, og de kan optimeres fra oven af at formidles stort uden brug fra presse. I en kant af landet går der blandt om, at de vil sætte den over forbehold for tiden. Vi flotter med et hold, der vil rundt og se sig om i byen. Det gør heller ikke mere. Men hvor vi nu overbringer denne størrelse til det den handler om, så kan der fortælles op til 3 gange. Hvis det er træet til dit bord der får dig op, er det snarere varmen over de andre.Selv om hun har sat alt mere frem, og derfor ikke længere kan betragtes som den glade giver, er det en nem sammenstilling, som bærer ved i lang tid. Det går der så nogle timer ud, hvor det er indlysende, at virkeligheden bliver tydelig istandsættelse. Det er opmuntrende og anderledes, at det er dampet af kurset i morgen. Der indgives hvert år enorme strenge af blade af større eller mindre tilsnit. I denne afdeling finder man blandt andet som en om håndtering af samme grund. Politik handler som bekendt ligeså meget om at tale, som at stå frem for tiden.

Call to action

Bliv medlem

Anden overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Bliv medlem

Læs mere …Foreningen

Formål

Formål

Fællesskab

I vedtægterne for Foreningen Bofællesskab.dk står der i formålsparagraffen:

Foreningen Bofællesskab.dk er en almennyttig forening, der primært har til formål at understøtte og fremme fællesskabsorienteredeog bæredygtige boformer i Danmark.

Det betyder blandt andet, at foreningen aktivt arbejder på at deltage i og selv arrangere begivenheder, udarbejder materiale, der udbreder kendskabet til bofællesskaber og andre former for at bo og leve sammen. 

Det betyder også, at Bofællesskab.dk vil hjælpe nye initiativer i gang med at oprette bofællesskaber. Derfor arbejder vi løbende på at tilføje mere viden, tips og værktøjer, som vi samlet set kalder en opstartspakke der sigter på at gøre en oprettelse af et bofællesskab mere tilgængelig og lettere at komme igennem. 

Ønsker du at være med til at udvikle ideer, planlægge arrangementer og afvikle begivenheder, der er med til at udbrede kendskabet til bofællesskaber i Danmark, så kan du melde dig til en af arbejdsgrupperne.

 

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem

Bliv frivillig i Bofællesskab.dk


Vil du gøre en forskel i en almennyttigt forening, der understøtter og fremmer fællesskabsorienterede boformer i Danmark?

Læs mere her

Stærke fællesskaber

At være medlem af et fællesskab betyder noget ganske særligt. Ved hjælp at sin egen og andres deltagelse sker der forunderlige ting. I Danmark har vi tradition for gode holdbare fællesskaber. Vi forener os!

Bliv medlem

I Bofællesskab.dk forener vi os i at lave gode, bæredygtige fællesskaber. Vores foreningen består af mange forskellige fællesskaber, men fælles for dem er, at vi ønsker at bo sammen på en alternativ måde.

Læs mere …Formål

Forretningsorden

Bestyrelsens forretningsorden

Forretningsorden for bestyrelsen i Foreningen Bofællesskab.dk

1. Hvorfor en plan for organisation og forretningsorden

Vi samarbejder frivilligt omkring store og ansvarsfulde opgaver. Det er godt at have en 'drejebog', således at dette samarbejde kan være til glæde samt give resultater.

2. Beslutningsprocedure

Bestyrelsen tilstræber at træffe sine beslutninger ved konsensus.

Kan konsensus ikke opnås, træffes beslutninger som beskrevet i vedtægterne.

Beslutninger kan træffes løbende efter aftale, i andre fora end fysiske bestyrelsesmøder, f.eks. på Zoom eller i en mailtråd.

Man kan forvente af bestyrelsens medlemmer, at man svarer på mails ang. beslutninger, indenfor en uge efter modtagelse. Man kan respondere over sms, hvis man er uden Internetadgang, f.eks. i forbindelse med ferie.

3. Gennemsigtighed

Tavshedspligt: Bestyrelsesmedlemmer har tavshedspligt efter aftale ved specifikke punkter eller interne konflikter.

Åbne bestyrelsesmøder: Medlemmer har adgang, for at skærpe interessen for bestyrelses- og foreningsarbejdet. Der kan være punkter på dagsordenen, der ikke er åbne, typisk personfølsomme emner.

Bestyrelsen skal sørge for at have en opdateret liste over datoer og tidspunkt for bestyrelsesmøder på hjemmesiden samt angivelse af kontaktperson, hvis man ønsker at deltage. Ønsker et medlem et punkt på dagsordenen til et bestyrelsesmøde, skal dette medlem kontakte et bestyrelsesmedlem, der så vil bringe det videre.

Budget og regnskab: Regnskabet skal udsendes til de til generalforsamlingen tilmeldte på forhånd inden generalforsamlingen, hvor det fremlægges. 

4. Praktisk angående møder

Der afholdes bestyrelsesmøder efter behov, minimum 4 gange årligt, heraf minimum ét fysisk møde.

Fysiske bestyrelsesmøder: Det er ønskeligt, at de afholdes i forskellige bofællesskaber.

Afbud: Kan man ikke komme, meldes der afbud til forperson eller næstforperson, i god tid. Der opfordres til, at man i så fald kommenterer på dagsordenspunkter skriftligt inden mødet.

5. Skabelse af dagsorden til bestyrelsesmøder

Forslag til dagsorden udsendes minimum 7 dage inden mødet af forpersonen (eller anden turnusordning), med et link til dagsordenen på google drev, så bestyrelse og evt. medlemmer har mulighed for at bidrage til og forberede sig til møderne. Alle kan få sat emner på dagsordenen, men det er forpersonen (eller uddelegeret til en anden), der prioriterer punkterne og lukker dagsordenen 2 dage før mødet og udsender link til den endelige dagsorden. Der tilstræbes at inkludere mindst ét udviklingspunkt på hver dagsorden.

Relevante bilag medsendes, gerne i form af et link til google dokument.

6. Referater

Referentrollen kan gå på skift. Referat udsendes til bestyrelsesmedlemmer efter mødet og godkendes på næste bestyrelsesmøde, før det kan offentliggøres på hjemmesiden. Alle referater skal lægges i google drev.

7. Mødeledelse

På hvert møde vælges en mødeleder, der skal sikre en god sagsbehandling, herunder at forretningsordenen bliver fulgt.

Mødeledelsen af hele/dele af dagsordenen kan uddelegeres til en ordstyrer. Ordstyreren skal lede mødet uvildigt, sikre at dagsorden og tidsramme bliver fulgt samt sikre, at alle synspunkter bliver hørt i en gensidig og respektfuld dialog.

Ordstyreren må ikke være inhabil i et behandlet punkt.

Der forsøges benyttet en mødeform, der er hensigtsmæssig for behandlingen af det enkelte punkt.

Finder nogen, at der sker brud på forretningsordenen, kan vedkommende bede om ordet - hvor dagsordenen suspenderes, til fordel for en snak om forretningsorden.

8. Retningslinjer for dialog og konflikthåndtering i bestyrelsen

I det praktiske arbejde er vi opmærksomme på den gode og konfliktnedtrappende dialog (se evt. konflikttrappen/nedtrapning).

Vi har til hensigt at tale hinanden op, både indenfor og udenfor bestyrelsen.

Vi løser konflikter på lavest muligt niveau; dvs. med den, vi har en konflikt med.

Hvis dette ikke lykkes, søger vi hjælp til konfliktløsning hos et andet bestyrelsesmedlem.

Definition af konflikt: En konflikt er enhver (lille som stor) uenighed eller forskel mellem interesser. Konflikter er en naturlig del af det at være sammen som mennesker og der er plads til uenigheder, forskelle og konflikter.

Når forskellighederne bliver respekterede og endnu bedre værdsat, kan vi mere sammen. At udnytte forskelligheder konstruktivt, kræver respekt for hinanden samt effektiv konflikthåndtering.

9. Administratoren/projektkoordinatorer

Administratoren/projektkoordinatorer inviteres til bestyrelsesmøderne, men har ikke pligt til at deltage. Dog kan bestyrelsen anmode om administratorens/projektkoordinatorers deltagelse, til specifikke punkter.

10. Økonomi

Adgang til netbank tildeles forperson, kasserer og administrator.

Forperson og kasserer har B-adgang. Eventuelt kan andre bestyrelsesmedlemmer få tildelt B-adgang. Administrator har udelukkende B-adgang til administratorkonto samt se-adgang til øvrige konti. Bogholder har se-adgang til alle konti og kan sætte penge til overførsel, for foreningen, som skal godkendes af enten foreningens kasserer eller forperson.

11. Ændring af forretningsorden

Forretningsordenen kan til hver en tid revideres af en enig bestyrelse.

En opdateret forretningsorden skal til hver en tid være at finde på hjemmesiden.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem

Hvis du bliver i tvivl om noget i forbindelse med oprettelsen af et medlemskab, er du meget velkommen til at kontakte os. 

Send en besked, vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

Kontakt sekretariatet

Kommende arrangementer


Læs mere …Forretningsorden

Frivillig hos Bofællesskab.dk

Foreningen Bofællesskab.dk er en almennyttig forening, der primært har til formål at understøtte og fremme fællesskabsorienterede boformer i Danmark.

Foreningen er knap to år gammel og har endnu intet fast, lønnet personale.
Sekretariatet drives af en ulønnet administrator og kontorets adresse er administratorens hjem. Der foreligger et stigende antal opgaver i sekretariatet og der er derfor brug for frivillige, der vil gøre en forskel for de mange, der enten søger ind i et bofællesskab eller som allerede bor i et.

Som frivillig sekretariatsmedarbejder kan du blandt andet arbejde med følgende opgaver:

  • Scanne internettet for bofællesskaber, der endnu ikke har en profil i vores bofællesskabsdatabase, og indtaste dem i databasen.
  • Oprette og vedligeholde en billeddatabase med billeder fra bofællesskaber, samt sørge for at få tilladelse til at bruge billederne i forbindelse med foreningens online aktiviteter.
  • I samarbejde med administratoren at skrive historier til nyhedsbreve, hjemmeside og Facebook opslag.
  • Indsamle viden fra bofællesskaber til brug for hjemmesidens vidensbank.
  • Være med til at udbygge og styrke Bofællesskab.dk som en medlemsorganisation.
  • Alt efter evner og interesser opgaver indenfor fundraising, events eller lignende.

Du vil skulle arbejde fra din egen bopæl og vil kun i begrænset omfang mødes fysisk med administratoren og andre fra organisationen. Kommunikationen vil primært foregå på mail, Facebook og over telefon. Møderne vil primært foregå over nettet.

Du får stor indflydelse på dine arbejdsopgaver - det er kun din lyst og entusiasme, der bestemmer, hvor mange timer, du vil og kan lægge i arbejdet. Det er for en god sag.

Er du interesseret, så Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. hvor du forklarer lidt om, hvem du er og hvad du gerne vil bidrage med.

Generalforsamling 2020

Generalforsamling 2020

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Bliv medlem


Onlinemøde på ZOOM


Kritik af ZOOM sikkerhed m.m.

Måske har du hørt eller læst om sikkerhed eller mangel på samme hos ZOOM.

Her er hvad ZOOM selv skriver om sikkerhed på deres produkter.

 

Læs mere …Generalforsamling 2020