fbpx
Skip to main content

Bofællesskab.dk bidrager til lovforslag

Af Laura Munkø, kommunikationsmedarbejder i Bofællesskab.dk

Bofællesskab.dk har været en vigtig del af arbejdsgruppen under Boligministeriet, som har undersøgt barrierer og muligheder for at etablere bofællesskaber og byggefællesskaber. Arbejdsgruppen blev nedsat i kølvandet på Grøn Boligaftale 2020, hvis sigte var at få boligsektoren ind i den grønne omstilling. Bl.a. blev der afsat 30,2 mia. kroner til grøn renovering af boliger i den almene sektor frem mod 2026.

Baggrunden for særligt at kigge nærmere på bo- og byggefællesskaber er, at gode muligheder for at oprette bofællesskaber kan være med til at sikre en bedre udnyttelse af boligmassen. På samme vis kan en øgning af byggefællesskaber bidrage til byggeri af nye boliger indenfor nogle rammer, der fordrer det gode naboskab. Politisk anser man derfor fællesskabsorienterede boligløsninger som en vigtig del af fremtidens boligmarked. Arbejdsgruppen afsluttede sit arbejde i november med en offentliggørelse af en række anbefalinger, som ordførerne for de politiske partier kan anvende til at formulere lovforslag.

Konklusionen rummer både forslag til videre undersøgelse og forslag til lovgivning.

Èn af anbefalingerne, en central vejledningsinstans til fremme af nye bofællesskaber, bliver søsat i 2022. Dejligt at se, at arbejdet rykker

Louisa Bisgaard fraToustrup Mark og Camilla NIelsen-Englyst fra Hallingelille har været repræsenteret i arbejdsgruppen. Kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis du vil vide mere om arbejdet. 

Arbejdsgruppens rapport kan læses i sin helhed her.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.