Ud af landets 98 kommuner er der nogle få, der gør særligt meget ud af at hjælpe bofællesskaber på vej. Nogle har decideret personer ansat til at servicere grupper af borgere, der ønsker at etablere et bofællesskab, mens andre stiller viden og ekspertise til rådighed. Fælles for disse kommuner er, at de ser det som deres opgave at hjælpe bofællesskaber på vej.
Her ser du de kommuner, som vi ved gør noget særligt for tiltrække bofællesskaber til kommunen.
Egedal Kommune ønsker bæredygtige byer, der matcher borgernes behov. Derfor arbejder vi for en mangfoldig byudvikling til alle aldre, familietyper og ejerformer.
Er du til dele-høns, dele-cykler eller dele-værksted? Så er et bofællesskab måske noget for dig?
Favrskov Kommune ønsker at fremme et mere varieret boligudbud og en bredere vifte af boligformer - herunder fællesskabsbaserede boligformer, seniorfællesskaber og selvforsynende boligområder.
Furesø er en attraktiv grøn bosætningskommune med mange stærke fællesskaber. Herunder bofællesskaber. Men vi har plads til mange flere og inviterer nye bofællesskaber til at komme til Furesø.
Lejre Kommune er rig på bofællesskaber, og aktuelt er følgende under udvikling
I Randers Kommune opleves der en stigende interesse i etablering af bofællesskaber. Tiderne ændrer sig, og det gør vores efterspørgsel efter alternative måde at bo og være sammen på også. Således er antallet af husstande med mere end én familie under taget de sidste 10 år steget med 44%.
Roskilde Kommune er hjem for mange unikke og velfungerende bofællesskaber – store som små, nye som gamle – alle med hver deres særkende. Vi drømmer om stadig flere bofællesskaber, og vi har pladsen.
Sekretariat:
Sædekildegårdvej 1
5250 Odense SV
Tlf: 28 91 99 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
CVR: 39326086