fbpx
Skip to main content

Startpakke til nye bofællesskaber


Udgivet fredag, 01 oktober 2021
Startpakke til nye bofællesskaber

Det vrimler med nye bofællesskaber og der er mange nye økosamfund på vej. Landsforeningen for Økosamfund og Bofællesskab.dk oplever at mange af disse har behov for råd og vejledning om hvordan man gør, når man skal starte et nyt fællesskab. 

Derfor er Foreningen Bofællesskab.dk og Landsforeningen for Økosamfund (LØS) nu gået sammen om at udvikle en STARTPAKKE for nye økosamfund og bofællesskaber. Startpakken skal tilbyde nye økosamfund og bofællesskaber bedre vilkår og assistance på deres vej, beriget af de mange gode erfaringer, der allerede er gjort, i danske bofællesskaber og økosamfund. 

Startpakken kommer til at bestå af 5 vejledninger med hver sit tema: 

  • Økonomi
  • Jura og organisering
  • Kommunalt samarbejde
  • Det Sociale
  • Det Grønne. 

Hver startpakke vil bestå af en praktisk gennemgang af hvert område og med henvisning til yderligere ressourcer og anvendelige værktøjer. Hver pakke vil også være et finde både i fysisk og elektronisk form. Startpakken vil blive til gennem indsamling af erfaringer og anbefalinger fra de mange fællesskaber, der allerede eksisterer. Samtidig allierer vi os med ’eksperter’ indenfor feltet, der sammen med praktikerne kvalificerer og nuancerer materialet. 

Det er Realdania der har muliggjort at vi nu sætter gang i udviklingen af denne pakke, og derfor vil materialer også være frit tilgængelig for alle der har behov for det. 

Der er planen at Startpakken skal være offentlig tilgængelig i løbet af 2022. Men allerede i løbet af foråret 2022 skal Startpakken afprøves i praksis, hvor 10 opstartsgrupper vil få mulighed for at afprøve materialet i samarbejde med erfarne praktikere fra LØS og Bofællesskab.dk. Er du del af et fællesskab der kunne have god gavn af en Startpakke, og har I lyst til at prøve materialet af og give os konstruktiv feedback på det, så kontakt allerede nu projektkoordinatoren.

Er du interesseret i at høre mere om projektet og ideerne bag, så kontakt os: 

KONTAKT: 

RUDY (styregruppe) rudy.madsen@bofaellesskab.dk // 2891 9901
CAMILLA (styregruppe) camilla@oksoamfund.dk // 2972 3145 
og
STINE (projektkoordinator) stine@okosamfund.dk // 2588 4858 

Skrevet af Stine Skøtt Thomsen