fbpx
Skip to main content

Bofællesskabet Kløverbakken er nu ét spadestik tættere på drømmen

Det første spadesik bliver taget af beboerne til det kommende bæredygtige bofællesskab i Odder.

Af Jens Brunn Lasen, Kløverbakken, Odder

Første spadestik i det bæredygtige bofællesskab, Kløverbakken, i Odder er netop veloverstået. Nu er drømmene om et liv med fællesskab og øget fokus på en bæredygtig tilværelse snart en realitet.

Spaden er netop stukket i jorden, endda med hjælp fra børnene til begivenheden, så det bæredygtige byggeprojekt, Bofællesskabet Kløverbakken, i Odder, kan tage fart. I Bofællesskabet er de inspireret af livet i landsbyen, og vil således lave deres egen lille landsby, hvor fællesskabet forpligter. Det er ikke kun fællesmad, rengøring, arbejdsdage og generalforsamling, beboerne er fælles om. De deler også en passion for at få en mere bæredygtig hverdag, hvor de, ved at have mere til deling, heller ikke behøver at have store huse, eget værksted og en stor spisestue til fejring af fødselsdage. I Bofællesskabet vil de dele med hinanden. Der kommer fælleshus, hvor måltider kan indtages sammen og fødselsdage kan fejres. Der kommer fælles værksted, hvor hjælpen til gør-det-selv-projekter aldrig er langt væk. I Bofællesskabet Kløverbakken vil de hinanden.

 

Ud over drømmen om at kunne deles om hverdagen med den nye udvidede “familie”, fylder bæredygtige materialer og tiltag også meget i projektet. Derfor blev Svanemærket’s flag også hejst til første spadestik. Netop den bæredygtige fællesskabsvinkel har også betydet og kommer til at betyde meget for Brdr. Thybo Ejendomsinvestering, der er bygherre på projektet. Bofællesskabet Kløverbakken bliver Danmarks største privatejede bofællesskab.

Der er store visioner for området omkring bygningerne og boligerne i bofællesskabet. Boligerne skal ikke adskilles af to meter høj ligusterhæk, men der skal være åbent, så naturen kan nydes. Der skal være spisbar beplantning og fokus på biodiversitet, så bl.a. bier og pindsvin også kan få sin plads i Bofællesskabet Kløverbakken.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.

Kommende arrangementer