fbpx
Skip to main content

GF ’24 i Bofællesskab.dk 2024 og ny bestyrelse

Af Birger Lilja Kristoffersen, forperson for Foreningen Bofællesskab.dk

I forbindelse med De Grønne Venners Årsmøde i april 2024 er der afholdt Generalforsamling i Bofællesskab.dk. I alt 12 bofællesskaber var repræsenteret. Det formelle referat fra generalforsamlingen kan ses på hjemmesiden. 

Her følger et koncentrat:

Økonomi og medlemmer

Foreningen har en stabil økonomi; regnskaberne balancerer og et aktivitetsniveau der på den ene side rummer større projekter såsom Samskab og Startpakkeprojektet, der videreudvikler bofællesskabskonceptet. Det blev også konstateret, at der stadig mangler en større direkte involvering af foreningens medlemmer og at bestyrelsen fortsat ønsker at øge de medlemsorienterede aktiviteter. Det fremgår også af den vision og de handleplaner, som bestyrelsen fremlagde og som blev tiltrådt. 

Vision og handleplaner

Af hovedpunkter fra handleplanen kan her fremhæves, at: 

  • Der skal igangsættes en videreudvikling af hjemmesiden, således at alle medlemsgrupper skal kunne se sig selv og finde hjælp/inspiration til både udvikling af eksisterende bofællesskaber og værktøjer til etablering af nye.
  • Der skal afholdes såvel virtuelle (webinarer) som fysiske (f.eks. møder, konferencer, workshops) arrangementer målrettet forskellige aspekter vedr. bofællesskaber. Bestyrelsen ønsker at prioritere social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed i bofællesskaber i dette arbejde.
  • Foreningen vil gøre seniorbofællesskaberne opmærksomme på foreningen og være opmærksom på at udvikle tilbud, der også er målrettet seniorbofællesskaberne.

Vedtægtsændringer

På generalforsamlingen fremlagde bestyrelsen forslag til en række vedtægtsændringer, som alle blev vedtaget. Den væsentligste ændring i vedtægterne er, at individuelle medlemmer ikke har stemmeret til generalforsamlingen. Ændringen skal ses på baggrund af, at det, da foreningen blev grundlagt i 2018, primært var individuelle medlemmer, der tegnede foreningen. Da foreningen har udviklet sig til primært at være en forening af bofællesskaber, er det tilsvarende bofællesskaberne, der skal bestemme i foreningen. De øvrige ændringer er primært mindre justeringer af procedure og anvendelse af kommunikationsformer. 

Ny bestyrelse

Endelig blev der valgt en ny bestyrelse. Der var primært tale om genvalg af tidligere medlemmer og valg af ét nyt medlem; Bjørn Førde fra bofællesskabet Fridlev ved Hvalsø. Den nye bestyrelse er fortsat bredt geografisk repræsenteret med medlemmer fra såvel Jylland, Fyn og Sjælland. Dertil spejler bestyrelsen også mangfoldigheden i bofællesskabsformer, idet medlemmerne kommer fra såvel økosamfund (Hallingelille), almene bofællesskaber (Bondebjerget), seniorbofællesskaber (Oasen i Trekroner), kollektiver, små og store bofællesskaber (hhv. Åbakken og Lange Eng) samt helt nye (Fridlev) og også bofællesskaber under etablering (Fabulas) 

Hvis du har udfordringer, best practises eller andre spændende historier fra dit bofællesskab, er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen. Vi står klar til at lytte og hjælpe.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.