fbpx
Skip to main content

Årstræf med De Grønne Venner

Ditlev Nissen snakkede blandt andet om Den Grønne Markedsplads

Af Rudy Madsen, Bofællesskab.dk

De Grønne Venner er godt på vej

I weekenden den 6.-8. maj blev der måske sået et frø i den grønne verden. Organisationerne Landsforeningen for Økosamfund (LØS), Permakultur Danmark, Landsforeningen Økologisk Byggeri (LØB) og Bofællesskab.dk havde sat hinanden stævne på Avnø Højskole for at snakke om et eventuelt samarbejde. Egentlig skulle der også have været deltagelse af Landsforeningen Praktisk Økologi, men de var forhindret på grund af et internt arrangement. Der var til gengæld folk fra netværksorganisationen Omstilling Nu.

Weekendens arrangement var sat i verden for at undersøge, om der var interesse for at skabe et nyt samarbejde eller netværk, som primært skal bruges til at samle energien og interessen for at skabe en fælles platform, der blandt meget andet kan bruges til at gøre opmærksom på den grønne bevægelse og de initiativer, som organisationer kan blive enige om.

Foreløbig ser det ud til, at årstræffets indhold ramte meget godt ind i det behov, der er i de enkelte organisationer. Det blev klar ved hjælp af de forskellige oplæg og workshops, at der var konsensus om at fortsætte initiativet om oprettelse at et decideret netværkssamarbejde. Der var også tale om udnyttelse af fælles sekretariatsfunktioner, såsom sammenlægning af bladfunktioner, fælles økonomisystem og bogholder, fælles arrangementer. Alle disse ideer trænger til at blive konkretiseret og fremlagt de enkelte organisationers bagland.

Der var konsensus om at gentage dette årstræf og i mellemtiden arbejde med konkretisering af de ideer, der fremkom på dette årstræf. Gruppen, som havde stået for initiativet, blev opfordret til at fortsætte arbejdet.

LØS

Landsforeningen af Økosamfund

LØB

Landsforeningen Økologisk Byggeri

Permakultur

Danmark

Foreningen

Bofællesskab.dk

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.