fbpx
Skip to main content

Bofællesskabsdag hos Overdrevet i Hinnerup

Foto: Overdrevet

Af Rudy Madsen, Bofællesskab.dk

Flere og flere flytter i bofællesskaber. Enten i seniorfællesskaber, sammen med børnefamilier eller med fokus på en ide. Men mange har brug for hjælp til at finde det fælles fodslag. Derfor har Realdania støttet udarbejdelsen af en Startpakke. Den præsenteres nu i et af landets ældste bofællesskaber, som ligger i Hinnerup.

Da Overdrevet i 1980 fejrede sin indvielse med sang og musik og beboere i overalls med mudder på støvlerne, var det starten på et fællesskab for 70 mennesker i alle aldre. Det var samtidig et af de første registrerede bofællesskaber i Danmark – i dag er der 400 af slagsen i Danmark - og det skød op på en pløjemark i udkanten af Hinnerup efter flere års diskussioner om formål, form, økonomi og fællesskab. Nu åbner Overdrevet dørene for andre, der drømmer om at flytte i bofællesskab nu eller senere – eller som bare er nysgerrige på, hvordan det er at dele græsslåmaskine, have, høns og spisebord med andre familier.

Anledningen er, at der nu er udarbejdet en Startpakke, som kan hjælpe folk, der overvejer at flytte sammen med andre under fælles rammer. Hvordan kan man indrette sig med hinanden? Hvor meget skal man være fælles om? Hvilke overvejelser af juridisk og økonomisk karakter er vigtige at gøre sig? Hvad skal man tænke på i forhold til naboer og kommune? Materialet indeholder en række cases og konkrete eksempler. Der er udarbejdet af foreningen Bofællesskab.dk og støttet af Realdania – og det bliver nu præsenteret i Overdrevet ved et åbent arrangement den 30. oktober.

"Vi ved, at der er flere bofællesskaber på vej i Favrskov Kommune og i omegn. Da vi for et par år siden holdt et andet arrangement om bofællesskaber, var vi overrasket over den store interesse, det blev mødt med. Og nu har vi denne Startpakke, der sætter spot på de muligheder og udfordringer, som boformen rummer", fortæller Dorte Askholm, som står bag arrangementet sammen med Bofællesskab.dk, og som var med til at starte Overdrevet for mere end 40 år siden.

Hvis man er interesseret i at vide mere om arrangementet den 30. oktober klokken 10 til 15 i Overdrevet 1, 8382 Hinnerup, kan man kontakte Dorte Askholm på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.