fbpx
Skip to main content

håndbog for bofællesskaber

Bogens titel er "Bo.Fælles.Skab - Håndbog for kollektiver, bygge- og bofællesskaber”

Af Rudy Madsen, administrator for Foreningen Bofællesskab.dk

Sideløbende med Bofællesskab.dk’s startpakke til nye bofælleskaber, udkommer der nu en håndbog, der har samme formål: At hjælpe nye fællesskaber godt i gang, med særligt fokus på jura og økonomi. De to skribenter, Jacob Rask og Helena Reumert Gjerding, har haft adgang til Bofællesskab.dk’s startpakkemateriale og bogen er blevet til i et samarbejde, idet de forskellige produkter fint kan supplere hinanden.

Bogens titel er "Bo.Fælles.Skab - Håndbog for kollektiver, bygge- og bofællesskaber”. Den er skrevet til folk, som vil skabe kollektiver, økosamfund, bygge- og bofællesskaber. Den byder på portrætter af nye og gamle kollektiver og bofællesskaber, som deler ud af deres erfaringer om, hvordan livet i bofællesskab kan fungere. Bo.Fælles.Skab kommer med alt fra vejledninger i visioner, vedtægter, beslutningsprocesser, byggeri, fællesspisning og finansiering, samt en gennemgang af juridiske ejerformer, når man skal bo i fællesskab. Den er desuden udstyret med gode modeller og flot grafik. 

Der inviteres til bogreception fredag d. 26 maj i Demokrati Garage på Rentemestervej 57 i København NV. Her vil der være brandtaler og indlæg fra bidragsydere, fadøl fra Brinkholm, Pizza fra Flere Fugle, Grøntsager fra Andelsgårdes farmers market, folkestue-dansemusik med Ras Money (aka Raske Penge), fredagsbar og fri dans til langt ud på natten. Kom og fest med Andelsgårde, Kooperationen, Kollektivforeningen, Bofællesskab.dk, Landsforeningen for Økosamfund, Forlaget Hovedland og Demokratigarage. Her et link til begivenheden på Facebook - og skulle du være forhindret i at deltage, er der endnu en chance til en folkemødereception fredag d. 16 juni på Bornholm. 

I Bofællesskab.dk er vi rigtig glade for det fokus, der er på at hjælpe flere i gang - og at vi er forskellige aktører, der samarbejder om det. Når første oplag af bogen er udsolgt, kommer bogen til at være at finde på Bofællesskab.dk’s hjemmeside, som et supplement til vores Startpakkemateriale. Det er Realdania, der har givet et fint tilskud til trykningen af bogen, så den kan komme flere til gode. 

En stor tak til Jacob og Helena for at skrive bogen, til Kooperationen og forlaget for at sætte den i værk, til Realdania for at støtte - og en stor tak til alle de bofællesskaber, hvis erfaringer giver både bogen og startpakken relevans og legitimitet. 

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.