fbpx
Skip to main content

Boligministeriet udarbejder rapport - til hvad?

Af Louisa Bisgaard, forperson i Foreningen Bofællesskab.dk

Bofællesskab.dk er med i en arbejdsgruppe under Boligministeriet. Planen er at der ligger en rapport i oktober i år, som ordførere for de forskellige politiske partier kan finde materiale i, til at fremsætte lovforslag og igangsætte initiativer, der kan fremme etablering af bo- og byggefællesskaber.

Min forhåbning er at det resulterer i at det bliver nemmere at etablere nye bofællesskaber, og at eksisterende bofællesskaber oplever bedre vilkår, det kunne f.eks. være ved etablering af egne energi-anlæg.

Følgende temaer bliver behandlet på 3 møder i arbejdsgruppen á 1,5 time:

Finansiering, organisering og ejerformer
Rådgivning og lovgivning
Forsyningsproblematik og promovering

Der kigges på henholdsvis barrierer og løsninger for hvert tema, og der inddrages en række interessenter i arbejdet, såsom kommuner, organisationer og private firmaer.

Første temamøde om Finansiering, organisering og ejerformer blev afholdt d. 11. februar. Der var korte oplæg (10 min) fra Merkur Andelskasse, Finans Danmark og Advokaterne Foldschack & Forchhammer, og vi kom omkring de forskellige segmenter såsom selvgroede grupper, developers, ejer/andel/leje, by/land, konkrete barrierer og mulige løsninger.

Næste møde er d. 5. marts hvor temaet er Rådgivning og lovgivning. Det er planen at Dansk Byplan Laboratorium og Roskilde kommune kommer med et kort oplæg.

Vi hører meget gerne fra jer, hvad i oplever af udfordringer, enten ved etablering af et nyt bofællesskab, eller i jeres eksisterende bofællesskab. Send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Bliv medlem


Ønsker du at melde dig ind i Foreningen Bofællesskab.dk, finder du den medlemstype, der passer til dit behov lige her.