fbpx
Skip to main content

Artikelarkiv

Generationsfællesskab i Faaborg

Det nedlagte gamle sygehus i Faaborg får nyt liv. Huset har fået navnet Fritz Jørgensens Have. Fyns Almennytte Boligselskab (FAB) overtager disse smukke gamle bygninger, som kommer til at danne rammen om et stort moderne bofællesskab, hvor ældre enlige og par, sammen med deres familie bogstaveligt talt bor under samme tag, men i hver sin lejlighed. Det bliver et såkaldt generationsfællesskab, hvor man drager nytte af tætte familierelationer, samtidig med, at man åbner for et større og meget rummeligt aldersblandet bofællesskab med andre familier.

Boligerne bliver i flere størrelser fra cirka 55 – 105 m2. Nogle egnet til seniorboliger, nogle med lidt flere kvadratmeter og andre med plads til e hel børnefamilie. Fælles for dem alle er, at rummer alt, hvad man forventer af en moderne bolig med eget køkken, badeværelse samt, hvis økonomien rækker til det, også en altan.

Bofællesskabet i Fritz Jørgensens Have vil tiltale seniorer og deres familier, der har lyst til at bo og leve sammen med flere i et socialt forpligtende fællesskab. Man vil yde efter evne og nyde efter behov. Det betyder fællesspisninger i den store spisesal med tilhørende storkøkken, arbejdsdage med vedligeholdelse af fællesområder, motion i gymnastiksalen, kaffe og hygge i loungeområdet, fastelavn med børnene i fællesgården, grillaftenener, film på storskærm og meget mere.

Om få dage bliver der mulighed for at få mere at vide om generationsfællesskabet. Følg med her....