fbpx

Affaldssortering

Affaldssortering er en vigtig del af bæredygtig bortskaffelse af affald i Danmark. Det er en enkel måde for borgerne at hjælpe med at reducere mængden af ​​affald, der sendes til forbrænding, samt øge genbrug og genanvendelse af materialer.

For at fremme affaldssortering i Danmark har regeringen indført en række politikker, herunder øget information om affaldssortering og oprettelse af ordninger til bortskaffelse af affald, samt etablering af affaldsstationer, hvor borgerne kan aflevere deres sorterede affald.

Derudover er der mange virksomheder og organisationer, der arbejder for at fremme affaldssortering og bæredygtig bortskaffelse af affald i Danmark. Disse inkluderer miljøgrupper, genbrugscentre og affaldsselskaber.

En af de største udfordringer ved affaldssortering i Danmark er at få borgerne til at ændre deres adfærd og sørge for, at deres affald bliver sorteret korrekt. Derfor er det vigtigt at øge bevidstheden om affaldssortering og oplyse om de mange fordele ved at sortere sit affald.

Overdrevet 8382 Hinnerup

Vi sorterer blød plast og hård plast samt mælkekartoner og småt pap og stort pap samt tøj til internt Genbrug--til røde kors og til klude

Sorterer I fraktioner udover de obligatoriske?: JA

Har I fælles kompostering?: JA

2023-01-07 14:32:03

Kløverbakken 8300- Odder

Indsendt af: Jens Bruun Larsen
E-mail: jens.hems@gmail.com
Vi genbruger og bytter online i fællesskabet Kløvermarked – Byt / Giv Regler: 1. Vi anbefaler at forhandlinger og diskussioner mm. sker på sms eller anden kanal. Altså skriv dit bytte/give ønske, lidt motivation og dit mobilnummer. 2. Opret en Byt / Giv tråd (Ny diskussion) og modtag gerne interesse beskeder på kbintra. Vedlæg evt. max ét billede og evt. et link. 3. Skriv beskeden LUKKET når bytte/give ønsket ikke længere er aktuelt. Ikke aktuelle tråde fjernes efter ca. 30 dage. Gode råd til mindre forbrug: Reparér dine ting – vedligehold og pas på dine ting Slid dine ting helt ned Køb robuste og holdbare ting – vælg kvalitets produkter Kan du nøjes med én – eller måske én til deling? Skab gode fælleskøbs vaner Sælg ting videre og køb selv genbrug Spar penge – og brug dem på bedre og ikke større forbrug Begynd med de små ting – tænk cirkulært og bæredygtigt et sted Kilde: 10 gode råd: Sådan kommer du i gang med at skære ned på forbruget (bolius.dk)

Sorterer I fraktioner udover de obligatoriske?: JA

Har I fælles kompostering?: JA

2022-12-13 18:11:40
Det er obligatorisk i Danmark at bidrage til den offentlige affaldssortering. Det kan være forskelligt, hvordan den offentlige affaldssortering er designet og implementeret. Alle kommuner skal senest 2023 sortere følgende 10 fraktioner (nogle af dem i samme containere): Mad, papir, pap, metal, glas, plastik, fødevarekartoner, tekstil, restaffald, farligt affald. Her er vi interesseret i at vide, hvordan jeres affaldssortering afviger fra den obligatoriske og hvordan I håndterer det i jeres bofællesskab.

Affaldssortering

Bor du ikke i et bofællesskab, kan dette udelades.
Din e-mailadresse bliver ikke videregivet til andre
Hvis ja bedes du uddybe hvilke i beskrivelsesfeltet
Hvis ja bedes du uddybe i beskrivelsesfeltet
Drag and drop files here or Browse
Her kan du uploade dokumentation i form af en PDF fil, et Excel ark, et billede eller lignende, der understøtter dit bidrag.
Dette websted bruger cookies, som gør det lettere for os at give dig en god oplevelse på vores website. Du kan vælge at give tilladelse eller afslå brug af cookies.